<< Nazad



 

 

Odenze - Crvena zvezda (Beograd) 2:2

Odenze, DANSKA, 24. septembra 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbaleri Crvene zvezde večeras su kao gosti odigrali nerešeno, 2:2 (1:1) sa danskim Odenzeom, u prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA.

Zvezda je zabeležila dobar rezultat pred revanš meč u Beogradu 15. oktobra i ima velike šanse da se plasira u naredno kolo Kupa UEFA.

Vodeći gol na meču postigao je u 16. minutu napadač domaćih, Zambijac Mvape Miti.

Posle kornera i lošeg ispucavanja Zvezdine odbrane, lopta vraćena u šesnaesterac stigla je do Štefana Hojera, koji je oštro centrirao, golman Vladimir Dišljenković je ostao na liniji, Nemanja Vidić je zakasnio, tako da Mitiju nije bilo teško da sa tri-četiri metra smesti loptu u mrežu.

Zvezdina odbrana je delovala konfuzno u prvom delu meča, ali je došla do izjednačenja već u prvoj ozbiljnijoj akciji, sedam minuta posle vodećeg gola Odenzea.

Marko Perović je centrirao sa leve strane, Nikola Žigić je u skoku nadvisio direktnog rivala i sa oko sedam metara iskosa lobovao golmana Odenzea Martina Jensena.

Tim golom "crveno-beli" kao da su "smirili" domaće igrače, koji do kraja prvog poluvremena nisu uspeli ozbiljnije da priprete golmanu Dišljenkoviću.

U nastavku susreta ista slika na terenu - Odenze je napadao, a Zvezda je igrala na kontranapade. I upravo iz jedne takve akcije "crveno-beli" su mogli da povedu. Dragan Bogavac je dobio loptu na levom krilu, uputio je centaršut na suprotnu stranu, ali je volej udarac Dragan Mladenovića završio za malo iznad prečke.

U 62. minutu domaći propuštaju sjajnu priliku da ponovo dođu do vođstva. Hojer je uposlio Mitija, napadač Odenzea je izašao sam pred Dišljenkovića, ali njegov šut golman Zvezde sjajno brani nogom i lopta odlazi u korner.

Samo dva minuta kasnije Zvezda vodi. "Crveno-beli" su ponovo izveli akciju po levoj strani, Dragan Šarac je uputio centaršut, golaman domaćih je loše procenio let lopte, ona stiže do Žigića na petercu i on je lako šalje u mrežu.

Od tog trenutka domaćin baca sve karte na napad. Najpre šansu propušta Miti, zatim u 72. minutu Hojer sa svega dva metra glavom ne uspeva da pogodi mrežu.

I kada se činilo da će Beograđani zabeležiti pobedu, Martin Bore u 92. minutu donosi izjednačenje Dancima.

Na početku meča zbog "bakljade" na delu stadiona, gde su se nalazile pristalice Crvene zvezde, susret je na kratko prekinut, a u nastavku utakmice Zvezdini navijači u nekoliko navrata su se sukobili sa pripadnicima danske policije.

Kup UEFA, prva utakmica prvog kola, Odenze, DANSKA, 24. septembar 2003. godine

Crvena zvezda (Beograd, SRBIJA I CRNA GORA) - Odenze (DANSKA) 2:2 (1:1)

Stadion u Odenzeu. Gledalaca: 8.000. Sudija: Romans Lajuks (Letonija). Stelci: Miti u 16. i Bore u 92. minutu za Odenze, a Žigić u 23. i 64. minutu za Zvezdu. Žuti kartoni: Stokholm (Odenze), Dišljenković (Zvezda).

ODENZE: Jensen, Berge, Nedergard, Derveld, Gregoersen, Tembo (Heninksen), Hojer (Herniksen), Lindrup, Nedegard (Bore), Miti, Stokholm.

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković, Vidić, M. Dudić, Đorđević, Šarac, Mladenović, Kovačević, Perović, Žigić, Bogavac (Krivokapić).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu