<< Nazad



 

 

SCG - Rumunija 1:3

Beograd, 24. septembra 2003. (Beta) - Odbojkašice Srbije i Crne Gore(SCG) pretrpele su i četvrti poraz na Evropskom šampionatu u Turskoj, pošto su danas izgubile i od selekcije Rumunije sa 1:3 (11:25, 21:25, 25:23, 22:25).

"Plave" su se ovom izgubljenom utakmicom definitivno oprostile od plasmana među osam najboljih ekipa na šampionatu.

Odbojkašicama je za plasman u četvrtfinale bilo potrebno da danas savladaju Rumuniju i sutra Slovačku, jer su već izgubile od aktuelnog šampiona Rusije, organizatora takmičenja Turske i selekcije Nemačke.

U meču sa Rumunijom "plave" nisu imale dovoljno snage da se suprotstave solidnoj ekipi Rumunije. Izgubile su lako prvi set, onda su preuzele inicijativu i povele u drugom setu, ali je protivnički tim na kraju preokrenuo rezultat u svoju korist.

Odlična igra SCG u prvom delu trećeg seta, nagoveštavala je preokret, međutim, "plave" su jedva uspele da dobiju Rumunke u ovom delu igre. Posle vođstva od 22:16, dozvolile su protivnicama da se "primaknu" na 24:22, a onda je Anja Spasojević osvojila poen i okončala set.

Sa promenljivom igrom odbojkašice SCG nastavile su i u četvrtom setu. Ipak, Rumunke su u završnici imale više koncentracije i meč rutinski privele kraju.


Pročitajte i ...
24. septembar: Virus - najteži protivnik



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu