<< Nazad



 

 

CSKA - Skiper 85:79

Novi Sad, 25. septembar 2003. - Trijumfom moskovskog CSKA u Novom Sadu je završen međunarodni košarkaški turnir "Kup košarkaških šampiona". Iako je okupio gotovo sve najjače evropske ekipe, ovaj turnir nije privukao veliki broj gledalaca, a i medijska pažnja nije bila na nivou renomea klubova koji su učestvovali.

Prvi dan turnira (22. septembar)

CSKA - Unikaha 92:57

Novi Sad, 22. septembar 2003. (Beta) - Ekipa CSKA iz Moskve savladala je špansku Unikahu rezultatom 92:57 (22:12, 22:20, 27:16, 21:9) u prvoj utakmici turnira "Kup košarkaških šampiona".

Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Mirsad Turkčan koji je postigao 14 poena, dok se u poraženom timu istakao German Gabriel sa 18 poena.

Utakmica je odigrana pred svega par stotina gledalaca u velikoj dvorani "Spensa".

Posle utakmice, trener CSKA Dušan Ivković rekao je da je "iznenađen lakom pobedom svoje ekipe".

"Samo smo četiri dana na okupu i zaista nisam očekivao ovako laku pobedu. Obe ekipe su dosta dobro odigrale prvi deo utakmice, a u nastavku je Unkiaha pala. Čuo sam da su umorni od puta, a mi smo, ipak, dan duže proveli u Novom Sadu. Za nas je ovo radni turnir i svaki trenutak koristićemo za trening", rekao je Ivković na konferenciji za novinare.

*****

Skiper - Panatinaikos 95:85

Novi Sad, 22. septembra 2003. (Beta) - Košarkaši Skipera iz Bolonje savladali su atinski Panatinaikos rezultatom 95:85 (21:21, 28:18, 32:27, 14:19) u drugoj utakmici na turniru "Kup košarkaških šampiona", koji je u ponedeljak uveče počeo u Novom Sadu.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Đanluka Bazile sa 18 i Miloš Vujanić sa 17 koševa, dok je u poraženom timu odskočio jedino Kostas Carcaris sa 18 postignutih poena.

Posle utakmice, trener italijanskog tima Jasmin Repeša je izjavio da je zadovoljan onim što je prikazala njegova ekipa, koja je u Novi Sad došla sa "puno problema".

"Na okupu smo svega nekoliko dana, tek smo došli sa fizičkih priprema i igramo dosta uprošćeno. Ipak, zadovoljan sam, naročito pristupom utakmici koji su pokazali moji igrači", rekao je Repeša novinarima.

Trener Panatinaikosa Željko Obradović je istakao da je Skiper igrao mnogo bolje od njegovog tima i zasluženo pobedio.

"Mi smo tek od juče kompletni, vratili su se igrači koji su nastupali za repprezentativne selekcije i čeka nas još puno posla. Nisam zadovoljan prikazanom igrom, igrali smo katastrofalno u odbrani i još gore u napadu. Moraćemo puno toga da popravimo", rekao je poznati stručnjak.


Drugi dan turnira (23. septembar)

Skiper - Barselona 84:75

Novi Sad, 23. septembra 2003. (Beta) - Košarkaši Skipera iz Bolonje prvi su finalisti turnira "Kup košarkaških šampiona" koji se održava u Novom Sadu.

Oni su večeras u utakmici drugog kola savladali ekipu zvaničnog šampiona Evrope, špansku Barselonu rezultatom 84:75 (24:14, 26:23, 21:21, 13:17).

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Đanluka Bazile sa 19 poena, a pored njega, istakli su se Karlos Delfino sa 16 i Tomas Van Den sa 11 koševa.

U poraženoj ekipi, najzapaženiji su bili Vlado Ilijevski i Rožer Grimu koji su postigli po 11 poena.

Reprezentativac Srbije i Crne Gore i član Skipera Miloš Vujanić rekao je posle meča da je zadovoljan igrom svoje ekipe u dve jake utakmice.

On je izrazio nadu da će u narednih sedam dana, do početka italijanskog šampionata, uspeti još bolje da se uigraju.

Trener Skipera Jasmin Repeša istakao je da je ovu utakmicu iskoristio da uigra pre svega zonsku odbranu.

Govoreći o igri Miloša Vujanića, Repeša je rekao da se radi o odličnom igraču kome će, za razliku od vremena kada je bio u Partizanu, u bolonjskom timu biti daleko lakše da igra.

"Miloš je pametan momak, jedan od retkih igrača koji zna šta hoće sada, a šta želi za dve godine. On namerava da izvesno vreme igra u italijanskoj ligi i Evroligi, a da zatim na velika vrata ode u NBA. Zbog toga smo mi u klubu veoma zadovoljni i verujem da će biti veliko pojačanje", rekao je Repeša.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa na "Kupu košarkaških šampiona" sastaju se Crvena Zvezda i moskovski CSKA.

*****

CSKA - Crvena zvezda 97:74

Novi Sad, 23. septembar 2003. (Beta) - Protivnik Skipera u finalu turnira "Kup košarkaških šampiona", koji se održava u Novom Sadu, biće ekipa moskovskog CSKA, koja je večeras savladala Crvenu zvezdu rezultatom 97:74.

U utakmici koja nijednog trenutka nije bila neizvesna, istakao se bek moskovske ekipe Markus Braun sa 25 postignutih poena. Uz njega, efikasni su bili Viktor Krijapa sa 15 i Mirsad Turkčan sa 10 koševa.

U poraženom timu Crvene zvezde bolji od ostalih bio je Luka Bogdanović sa 15 postignutih koševa.

Trener CSKA Dušan Ivković rekao je posle utakmice da je iznenađen još jednom visokom pobedom svoje ekipe ali da ima još puno zadataka koje treba obaviti.

"Crvena Zvezda je pokušala da igra na kontre ali smo mi to na vreme sprečili. Igrali smo odlično u odbrani, posebno u prvom poluvremenu, što nas je i je dovelo do pobede", ocenio je Ivković na konferenciji za novinare.

Trener Crvene zvezde Zmago Sagadin ocenio je da je njegova ekipa ušla u utakmicu bojažljivo i nedovoljno agresivno.

"Kao da je visoka pobeda CSKA nad Unikahom uterala strah u kosti mojim igračima. Igrali smo meko i neprezcizno. U drugom delu smo to donekle popravili, ali nedovoljno. CSKA je zasluženo pobedio", rekao je trener "crveno-belih".


Treći dan turnira (24. septembar)

Crvena zvezda - Unikaha 87:83

Novi Sad, 24. septembra 2003. (Beta) - Košarkaši Crvene Zvezde savladali su špansku Unikahu rezultatom 87:83 (23:22, 18:17, 28:18, 18:16) u prvoj utakmici večerašnjeg programa na turniru "Kup šampiona" koji se igra u Novom Sadu.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je košarakaš Crvene Zvezde Redži Frimen sa 22 poena, uz njega Aleksandar Đurić je postigao 12, a Luka Bogdanović i Majkl Kempbel po 10 poena.

U poraženom timu Luis Bulok i Filip Daren su postigli po 16 poena.

Trener Unikahe Pako Alonso rekao je posle utakmice da je njegov tim večeras igrao bolje nego u prvoj utakmici, ali da ima još puno stvari u igri koje treba ispraviti do starta španskog prvenstva, koje počinje za desetak dana.

*****

Panatinaikos - Barselona 110:109 (nakon tri produžetka)

Novi Sad, 25. septembra 2003. (Beta) - Košarkaši atinskog Panatinaikosa savladali su sinoć, posle velike borbe, ekipu Barselone rezultatom 110:109 (23:25, 15:22, 22:11, 18:20, 7:7, 10:10, 15:14) u poslednjoj utakmici razigravanja po grupama na turniru "Kup košarkaških šampiona" u Novom Sadu.

Utakmica je odlučena tek posle tri produžetka, u regularnom delu susret je završen rezultatom 78:78.

Najefikasniji igrač susreta bio je košarkaš Panatinikosa Nikos Hadživretas sa 23 poena, uz njega, odličnu partiju u grčkom timu pružio je sedamnaestogodišnji Dušan Šakota koji je postigao 16 poena, od toga pet trojki.

U ekipi Barselone, zvaničnog šampiona Evrope, najefikasniji su bili Dejan Bodiroga sa 19, Vlado Ilijevski sa 18 i Rožer Grimau sa 16 postignutih koševa.


Konačne tabele
Prva grupa

1. Skiper        2 2 0
2. Panatinaikos  2 1 1
3. Barselona     2 0 2

Druga grupa

1. CSKA          2 2 0
2. Zvezda        2 1 1
3. Unikaha       2 0 2


Četvrti dan turnira (25. septembar)

Unikaha - Barselona 65:63

Novi Sad, 25. septembra 2003. (Beta) - Košarkaši Unikahe osvojili su peto mesto i nagradu od 15.000 evra na turniru "Kup košarkaških šampiona", pošto su danas u utakmici za plasman savladali Barselonu sa 65:63 (20:18, 16:13, 16:19, 13:13).

Zvanični prvaci Evrope su tako zauzeli poslednje mesto na turniru, bez pobede u tri odigrana susreta.

U redovima Unikahe istakli su se Berni Rodrigez i Čak Kornegi sa po 12 i Mustafa Sonko sa 11 postignutih poena, dok su u poraženoj ekipi Rožer Grimau i Gregor Fućka bili najefikasniji sa po 11 poena.

Posle utakmice trener Unikahe Pako Alonso rekao je da je ovo bila najbolja igra njegove ekipe na turniru, ali da do početka španskog prvenstva ima još dosta posla, pre svega na organizaciji timske igre u napadu.

Trener Barselone, bivši selektor SCG Svetislav Pešić, rekao je da ga ne zabrinjavaju porazi na "Kupu šampiona".

"Mi smo ovde zbog priprema i uigravanju pre svega mladih igrača, pred početak španskog prvenstva. Zbog pravila ACB lige o igranju dva stranca, Vlado Ilijevski najverovatnije neće igrati za Barselonu, već samo Varežao i Bodiroga", rekao je Pešić.

On je naglasio da mu je izuzetno žao što je utakmice na turniru posmatrao veoma mali broj gledalaca u velikoj dvorani "Spensa" u Novom Sadu.

*****

Crvena zvezda - Panatinaikos 95:86

Novi Sad, 25. septembra 2003. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras grčki Panatinaikos sa 95:86 (27:24, 18:28, 23:12, 27:22) i tako zauzeli treće mesto na turniru "Kup šaampiona", koji se održava u Novom Sadu.

Zvezda je večeras pružila najbolju partiju na turniru, posebno u drugom poluvremenu, kada je prednost Beograđana dostizala i 15 poena.

Najefikasniji u timu "crveno-belih" bio je plejmejker Goran Jeretin sa 24 poena, a dobre partije pružili su Luka Bogdanović sa 20 poena i Miloš Mirković sa 14 poena.

U ekipi Panatinaikosa najefikasniji su bili Majkl Batist sa 14 poena i tamnoputi centar Midlton koji je postigao 13 poena.

Trener zvezde Zmago Sagadin rekao je na konferenciji za novinare da je nakon prve utakmice protiv CSKA u kojoj su njegovi košarkaši igrali bojažljivo i ubedljivo izgubili, ekipa je iz utakmice u utakmicu podizala formu.

Trener Panatinaikosa Željko Obradović istakao je da je Zvezda večeras igrala izvanredno i da je kažnjavala sve greške njegovih igrača u odbrani.

*****

CSKA - Skiper 85:79

Novi Sad, 25. septembra 2003. (Beta) - Pobednici turnira "Kup šampiona" koji je večeras završen u Novom Sadu, su košarkaši moskovskog CSKA, koji su večeras u finalu savladali Skiper iz Bolonje rezultatom 85:79 (19:22, 30:25, 18:13, 18:19).

Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi, kojoj je za prvo mesto pripala nagrada u iznosu od 60.000 evra, bio je Sergej Monia sa 19 poena, dok je u poraženom timu odskočio Tomas van Den sa 15 postignutih koševa.

Trener Skipera Jasmin Repeša rekao je posle utakmice da "nije nezadovoljan" prikazanim igrama na turniru.

"Večeras smo više grešili nego u prethodnim utakmicama, ali CSKA je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom trenutku i jako je teško savladati ih. Mi smo bili oslabljeni, bez Lorbeka i Smodiša na visokim pozicijama, tako da nam je ovaj turnir poslužio za uigravanje nekih taktičkih varijanti sa nižom postavom. Do početka italijanskog prvenstva imamo dovoljno vremena da popravimo određene stvari", rekao je Repeša.

Trener pobedničkog tima Dušan Ivković ocenio je da su se u finalu našla dva tima koja su trenutno u najboljoj formi i rekao da je Skiper odigrao "dosta dobro sa nižom postavom".

"Večeras se prvi put dogodilo da smo utakmicu prelomili u drugom poluvremenu, a ne kao do sada, u prvih 10-15 minuta. Mi smo još u fazi uigravanja, očekuje nas turnir u Sankt Petersburgu za koji dan, a nakon toga i završna faza priprema u kojoj ćemo raditi na detaljima", rekao je Ivković.

Oba trenera su se složila da je turnir okupio šest veoma kvalitetnih evropskih ekipa, ali su izrazili nezadovoljstvo malim brojem gledalaca koji su pratili utakmice u velikoj sali Spensa u Novom Sadu.

Predstavnik organizatora Dragan Vujin rekao je na konferenciji za novinare da je "novosadska publika mnogo izgubila što nije gledala utakmice" i naveo da je zadovoljan marketinškom kampanjom i promocijom koju je "Kup šampiona" imao u javnosti uoči početka.

On je saopštio da će turnir biti organizovan i naredne godine, od 10. do 15. septembra, ali je precizirao da će svi podaci o tome ko će učestvovati i gde će biti organizovan, biti prezentiovani prvog decembra.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu