<< Nazad



 

 

Gurović potpisao za Vojvodinu

Sporan transfer? - Milan Gurović

Novi Sad, 23. septembra 2003. (Beta) - Košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore (SCG) Milan Gurović potpisao je danas za ekipu Vojvodine, potvrdio je agenciji Beta direktor Novosađana Miloš Avramov.

"Gurović je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju da posle prve sezone može da napusti klub u slučaju bolje ponude", rekao je Avramov.

Gurovićev ugovor sa Vojvodinom nema pravnu važnost

BEOGRAD, 23. septembra 2003. (Beta) - Trener Taukeramike Duško Ivanović izjavio je danas da je košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore (SCG) Milan Gurović igrač tog španskog kluba i da njegov ugovor sa novosadskom Vojvodinom nema pravnu važnost.

"Prošlo je već dosta vremena od kada je Gurović potpisao ugovor sa Taukeramikom. Taj ugovor je deponovan u ligi ACB zajedno sa ispisnicom od Malage, njegovog prošlogodišnjeg kluba. Jedini Gurovićev ugovor koji je u ovom momentu valjan je onaj koji je potpisao sa nama. To je tumačenje advokata ACB lige i advokata kluba", rekao je Ivanović beogradskom Radiju B92.

Na pitanje da li će Taukeramika tužiti reprezentativca SCG, Ivanović je naveo da je protiv Gurovića već pokrenut disciplinski postupak, jer se nije pojavio u klubu na dan kada je bio pozvan posle završetka Evropskog prvenstva.

"Dalji koraci zavisiće od toga da li će se Milan Gurović ovde pojaviti ili ne", kazao je Ivanović.

On je precizirao da se u narednih 48 sati očekuje pismo španskog košarkaškog saveza na adresu Saveza Srbije i Crne Gore da je Gurović slobodan igrač i da može da nastupa za Vojvodinu.

"Advokati i prijatelji iz španskog košarkaškog saveza nas uveravaju da ne postoji nikakav original Gurovićevog ugovora za bilo koji španski tim. Zbog toga smo se i odlučili da sklopimo ugovor, a u slučaju bilo kakvih problema, preko organa Svetske košarkaške federacije (FIBA) preduzećemo sve neophodne korake da zaštitimo naš interes", rekao je Avramov.

On je naveo da su pregovori sa reprezentativcem SCG počeli još na Prvenstvu Evrope u Švedskoj i dodao da Gurović nije ništa potpisao ni za ekipu Hemofarma, sa kojom je "bio samo u pregovorima".

Avramov nije želeo da komentariše uslove pod kojima je Milan Gurović došao u redove novosadskog prvoligaša.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu