<< Nazad



 

 

Virus - najteži protivnik

Politika, 24. septembar 2003.

Ankara, TURSKA - Naše odbojkašice se u prve tri utakmice na 23. evropskom prvenstvu u Turskoj nisu pokazale u pravom svetlu. Slobodan dan na šampionatu je iskorišćen za infuziju i to u pravom smislu reči. Zbog zdravstvenih nevolja (povišena temperatura, dijareja i dehidracija) rukovodstvo naše reprezentacije je zahtevalo od lekarskog tima domaćina šampionata da time ubrza oporavak "plavih". Pored toga biće napravljena još jedna analiza uzorka virusa.

Ovaj problem nije samo naš. Najbolja ruska odbojkašica Jevgenija Artamonova je u drugom setu protiv Turske zbog iscrpljenosti zamenjena, potom je morala u bolnicu, odakle je u hotel vraćena u bolničkim kolicima. S ovim problemima su upoznati i predstavnici Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), a pomoć je ponudio i naš konzul Damir Kovačević.

"Plavima" danas u Ankari (13 č) predstoji okršaj s Rumunkama, a sutra, u poslednjem kolu, protiv Slovakinja. Sa te dve pobede naša reprezentacija bi se borila za plasman od petog do osmog mesta, što je i bilo predviđeno kao njen realan domet. Protiv evropskog prvaka Rusije, domaćina Turske i vrlo dobre Nemačke priželjkivalo se iznenadenje, koje bi možda negde i moglo da se ostvari da stomačni virus nije uzeo danak.

- Iako nam je ovo prvo evropsko prvenstvo nismo ekipa koja lako podnosi poraze. Žreb nam svakako nije bio naklonjen, jer smo prvo igrali protiv najjačih ekipa, pa nas tek očekuju slabiji rivali. Odlično poznajemo i Rumunke i Slovakinje. Verujem da ćemo zabeležiti obe pobede i izaći iz krize, - optimista je Ivana Đerisilo.

Prvenstvo Evrope za odbojkašice, Ankara, TURSKA, Prva grupa

1. kolo (20. septembar 2003.): Srbija i Crna Gora - Rusija 1:3
2. kolo (21. septembar 2003.): Srbija i Crna Gora - Turska 0:3
3. kolo (22. septembar 2003.): Srbija i Crna Gora - Nemačka 0:3



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu