<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Rusija 86:77

Stokholm, ŠVEDSKA, 12. septembra (Tanjug) - U razigravanju za plasman od petog do osmog mesta na 33. Evropskom prvenstvu za košarkaše danas je u Stokholmu reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila nacionalni tim Rusije sa 86:77 (29:18, 19:22, 19:18, 11:19).

Utakmica je odigrana u dvorani Glob Arena pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Betankor (Španija) i Dovidavičijus (Litvanija).

U borbi sa peto mesto na šampionatu "plavi" će u nedelju igrati sa Grčkom koja je savladala Izrael 63:56. Izraelci i Rusi će istog dana odmeriti snage u utakmici za sedmo mesto.

SRBIJA I CRNA GORA: Vukčević 16, Koturović 11, Bogavac 5, Avdalović 5, Ostojić 1, Drobnjak 14, Aškrabić 2, Vujanić 6, Serović 2, Gurović 24.

RUSIJA: Karašov 3, Eršov 5, Liholitov 9, Šalovijev, Kurbakov 2, Samojlenko 10, Hrijapa 9, Ašutin 13, Monija 14, Domani 8, Savrašenko 4.

U mirnom, reklo bi se prijateljskom meču, bez jakih motiva, reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je ruski državni tim. "Plavi" su čini se brže preboleli poraz u četvrtfinalu i spremni ušli u utakmicu i ostvarili zasluženu pobedu. Prvo poluvreme oba tima odigrala su u laganom ritmu, bez varnica i žestokih okršaja. Na početku meča bolje su se snašli reprezentativci SCG i brzo došli do prednosti od desetak poena. "Plavi" su bolje sarađivali, brže razvijali napad, dobro šutirali za tri poena i bili nešto odlučniji u odbrani, što se odrazilo i na rezultat.

Rusi su bili malo aktivniji u drugoj četvrtini, ali nisu uspeli da drastično smanje vođstvo našeg tima. Pokušaji ruskih reprezentativaca da se vrate u meč urodili su plodom tek sredinom poslednje deonice igra. Rusi su iskoristili nekoliko uzastopnih grešaka "plavog" tima i prvo sveli minus na samo tri poena, a potom i prišli na samo jedan poen. Međutim, "plavi" su uspeli da se poenima Avdalovića, Gurovića i Ostojića ponovo "odlepe" i čak sa nekoliko atraktivnih poteza završe meč, pa će u nedelju igrati za plasman za peto mesto.

Utakmicu protiv Rusije selekcija SCG odigrala je bez kapitena Predraga Stojakovića i plejmekera Marka Jarića, dok protivnik nije mogao da računa na Andija Kirilenka.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu