<< Nazad



 

 

SCG - Italija 1:1

"Pipo" Inzagi pogađa mrežu Jevrića (Rojters)

Beograd, 10. septembra 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore i Italije igrale su večeras u Beogradu nerešeno 1:1 (0:1) u kvalifikacionoj utakmici Grupe 9 za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selekcija SCG bila je bolja u večerašnjem duelu, imala je inicijativu i stvorila nekoliko povoljnih prilika, koje, međutim, napadači nisu realizovali. Italijani su igrali defanzivno, pogotovo posle datog gola.

Italijani su poveli posle slobodnog udarca u 22. minutu, koji je sa svoje polovine terena izveo Kanavaro. Igrači iz zadnje linije naše reprezentacije ostali su kao ukopani. Loptu je prihvatio Inzagi i lako matirao Jevrića.

U prvom poluvremenu šanse za "plave" su imali Mateja Kežman i Savo Milošević. Jednu od najboljih imao je Milošević u 26. minutu, ali je odlično intervenisao golman italijanske selekcije Đanluiđi Bufon.

Pred kraj prvog poluvremena, Predrag Đorđević je imao jednu od boljih šansi, ali je njegov šut sa ivice šesnasterca izblokiran.

U nastavku utakmice ista slika na terenu. Inicijativa Srbije i Crne Gore, napadi se smenjuju, a Italijani su se opredelili za čuvanje vođstva.

Sredinom drugog poluvremena "plavi" su imali odličnu priliku. Savo Milošević je u šesnaestercu spustio loptu Saši Iliću, koji je jako šutirao, Bufon odbija loptu, a Ljuboja zamalo zakasnio.

Nekoliko minuta kasnije, Ilić prolazi sa desne strane, ali umesto slobodnom Goranu Gavrančiću dodaje Savi Miloševiću, koji je izblokiran.

U 75. minutu Branko Bošković odlično centrira sa leve strane, Ljuboja šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola u pored već savladanog Bufona.

U 82. minutu iznednačenje. Bošković izvodi korner, Mladen Krstajić šutira, Bufon odbija loptu, ali samo do Saše Ilića, koji postiže gol.

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope, Grupa 9, Beograd, SRBIJA I CRNA GORA, 10. septembar

Srbija i Crna Gora - Italija 1:1 (0:1)

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 30.000. Strelci: Filipo "Pipo" Inzagi u 22. minutu za Italiju, Saša Ilić u 82. minutu za Srbiju i Crnu Goru. Sudija: Alen Hamer (Luksemburg). Žuti kartoni: Koradi, Zambrota, Del Pjero, Panući, Mladenović, Stefanović, Krstajić

SRBIJA I CRNA GORA: Dragoslav Jevrić, Milivoje Ćirković, Ivica Dragutinović (Branko Bošković), Dragan Mladenović, Dejan Stefanović, Goran Gavrančić, Saša Ilić, Mateja Kežman (Danijel Ljuboja), Savo Milošević, Predrag Đorđević, Mladen Krstajić.

ITALIJA: Đanluiđi Bufon, Kristijan Panući, Đanluka Zambrota, Fabio Kanavaro, Alesandro Nesta, Alesio Takinardi (Koradi), Mauro Kamoranezi (Đenaro Gatuzo), Simone Perota, Alesandro Del Pjero, Filipo "Pipo" Inzagi (Fijore), Kristijan Vijeri.


Trapatoni zadovoljan, Petkovic napustio konferenciju za novinare

Beograd, 10. septembra (Tanjug) - Posle večerašnje utakmice u Beogradu selektor italijanske reprezentacije Đovani Trapatoni nije krio zadovoljstvo zbog toga što su njegovi izbranici, nerešenim rezultatom protiv "plavih", obezbedili put na evropsko prvenstvo u Portugaliji:

"Smatram da treba da budemo zadovoljni večerašnjim rezultatom, pogotovo posle saznanja da su moji reprezentativci igrali nerešeno što je nama širom otvorilo vrata u završnici evropskog prvenstva. Znali smo da će u Beogradu biti teško. Nije lako igrati protiv ovakvog tima i sa ovakvim napadačima.

U drugom poluvremenu fudbaleri SCG priredili su izjednačenje, ali Bufon je bio sjajan. Vraćamo se sa odličnim rezultatom. Mogli smo možda igrati malo energičnije. Mislim da je u igri našeg tima bilo manje lucidnosti nego u subotu protiv Velsa.

Reprezentacija SCG, ono što sam ja video, je obnovljena, uigrana, sa mladim igračima, koji su pokazali višok kvalitet i pred kojima je lepa budućnost", rekao je Trapatoni.

Selektor fudbalske reprezentacija SCG Ilija Petković bio je zadovoljan igrom svojih izabranika, ali ne i rezultatom:

"Prava utakmica protiv pravog protivnika. Na žalost, nismo zadovoljni rezultatom. Italija se predstavila kao jak protivnik ali mi svoju dominaciju nismo realizovali kako je trebalo. Uostalom protiv Italije je to teško očekivati, da možete postići onoliko golova koliko vam je potrebno. Satisfakcija je da smo pred našim navijačima još jednom pokazali dobru igru i nagovestili da imamo mogućnost. Ostaje nam da u narednom periodu očekujemo znatno više nego što smo to već do sada učinili", istakao je selektor reprezentacije SCG Ilija Petković, koji je napustio konferenciju za novinare nezadovoljan dobacivanjem pojedinih navijača koji su ušli u konferencijsku salu bez saglasnosti organizatora.


Grupa 9 - rezultati, trenutni plasman i raspored preostalih utakmica

Vels - Finska 1:1
Srbija i Crna Gora - Italija 1:1

1. Italija             7  4  2  1  13: 4   14
2. Vels                7  4  1  2  11: 7   13
3. Finska              8  3  1  4   9:10   10
4. SCG                 7  2  3  2   8: 9    9
5. Azerbejdžan         7  1  1  5   5:16    4
11. oktobar: Italija - Azerbejdžan, Vels - SCG.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu