<< Nazad



 

 

SCG - Grčka 3:0

Karlsrue, NEMAČKA, 10.septembra (Tanjug) - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je večeras u Karlsrueu, u četvrtom kolu prve grupe prvenstva Evrope selekciju Grčke sa 3:0 (25:15, 25:20, 25:15).

U dvorani Sajmišta, pred oko 3.000 gledalaca, sudili su Dežernakur (Francuska) i Sančez (Španija).

To je četvrta uzastopna pobeda "plavih" na evropskom šampionatu u Nemačkoj, kojom su obezbedili prvo mesto u svojoj grupi i plasman u polufinale gde će za protivnika imati drugoplasiranu ekipu iz druge grupe.

U prve tri utakmice SCG je savladala Holandiju, Bugarsku i Poljsku.

Sutra, u poslednjem kolu u grupi, SCG igra sa Poljskom.

SRBIJA I CRNA GORA: Jokanović, Vasić, Janić, broj osvojenih poena 1, Boškan, Mešter 6, Mijić, N.Grbić 5, V.Grbić 11, Gerić 9, Vujević 10, Miljković 10.

GRČKA: Hristofidelis, Gjurdas 11, Hadžiantoniu 4, Kirjazas 4, Kurnetas, Stefanoju, Cakiropulus 3, Rumeliotis 7, Draković 2, Pantaleon, Lapas 1, Brusalis.

Kada jedan tim na evropskom prvenstvu savlada drugi za manje od jednog sata, kao što je učinila SCG protiv Grčke, onda je teško bilo šta reći o tom meču.

"Plavi" su večeras od prvog do poslednjeg poena protiv Grčke odigrali odlično. Dobro ih je služio servis, taktički su odlično zatvorili blok, tako da grčki reprezentativci nisu imali mnogo izgleda u duelu sa "plavima".

Naš "dizač" Nikola Grbić veoma je dobro "pakovao' saigračima, koji su žestoko napadali preko niskih grčkih odbojkaša.

U drugom setu Grci su, doduše, malo pripretili i poboljšali svoj servis, ali je to samo bilo kratkog daha. U trećoj deonici utakmice ponovo su naši zaigrali, kao što su to činili i u prvom razdoblju, i lako savladali protivnika.

"Plavi" blokeri su večeras bili veoma raspoloženi. Naši reprezentativci su dali čak osam direktnih poena iz bloka, dok je to Grcima pošlo samo tri puta za rukom. U servis greškama snage su bile izjednačene. Grčka je 13 puta pogrešila na servisu, a SCG jednom manje. U servis greškama, međutim, Grci su poklonili našoj ekipi devet čistih poena, dok su "plavi" Grcima uzvratili sa šest poena. Osim toga, Nikola Grbić je dva puta uspeo da servira za as poen i to je potpuno razoružalo ekipu Grčke koja je uoči utakmice najavljivala da će pružiti snažan otpor "plavima".

U našoj ekipi u većem delu susreta odlično su igrali braća Grbić, kao i Goran Vujević. Iako je bio rezervisan u prvom setu, naš najbolji poenter Ivan MIljković je u poslednja dva seta bio na nivou svojih mogućnosti, pa je i to uticalo na visoku pobedu naše ekipe.

Iznenađujuće je da su dva naša blokera Mešter i Gerić su odlično obavili svoj posao pa su obojica u odbrambenim akcijama ukupno osvojili čistih 15 poena.

Ranija vest
Siguran hod branioca titule



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu