<< Nazad



 

 

SCG - Italija 1:0

Novi Sad, 9. septembra 2003. (Beta/Tanjug) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore (igrači do 21 godine) pobedila je večeras Italiju sa 1:0 u Novom Sadu, u kvalifikacionoj utakmici Grupe 9 za Evropsko prvenstvo.

Jedini gol na utakmici postigao je Dejan Milovanović, u 29. minutu iz slobodnog udarca.

U 89. minutu iz igre je isključen Nikola Mijailović zbog preoštrog starta, a potom je isključen i golman italijanske reprezentacije Marko Amelija.

Amelija je požurivao Mijailovića da izađe sa terena, a onda ga je odgurnuo da bi se Mijailović uhvatio za lice i pao kao pokošen. Sudija je potom, na opšte čuđenje "azura", golmanu italijanske selekcije pokazao crveni karton.

Trijumfom nad "azurima", naš nacionalni tim osigurao je drugo mesto u grupi i stekao šansu da se preko utakmica "baraža" plasira na Evropski šampionat mladih reprezentacija (igrači do 21 godine).

Reprezentacija Srbije i Crne Gore bila je bolja u prvom poluvremenu, igrala ofanzivnije i stvorila nekoliko povoljnih prilika za gol. Prednost iz prvog poluvremena mogla je da bude ubedljivija da je napadački tandem Danko Lazović-Andrija Delibašić iskoristio tri odlične prilike pred golom Italije.

Najpovoljniju priliku za gol imao je Danko Lazović u 15. minutu kada je izašao sam pred golmana Italijana, ali nije precizno šutirao.

U drugom poluvremenu, "plavi" su se opredelili za čuvanje rezultata i zatvoreniju varijantu. Italijani nisu iskoristili prednost na sredini terena, a jednu od povoljnijih prilika stvorili su u 72. minutu, kada Danijel Derosi nije bio precizan.

U poslednjim trenucima meča Danijel Bonora nije iskoristio najbolju šansu za izjednačenje, kada je sa dva metra prebacio ceo gol.

Kvalifikacije za šampionat Evrope mladih reprezentacija (igrači do 21 godine), Grupa 9, Novi Sad, SRBIJA I CRNA GORA, 9. septembar

Srbija i Crna Gora - Italija 1:0 (1:0)

Gradski stadion u Novom Sadu. Gledalaca: 5.000. Sudija: Jakobson (Island). Strelac: Milovanović u 29. minutu. Žuti kartoni: Mijailović (SCG), D' Augostino (Italija). Crveni kartoni: Mijailović (SCG) i Arnelija (Italija), obojica u 89. minutu.

SRBIJA I CRNA GORA: Dišljenković, Stanišić, Mijailović, Novaković (Cilinšek od 80.minuta), Jokić, Baša, Lazović (Đalović od 68.minuta), Milovanović, Delibašić, Marković, Matić (Peković od 55.minuta).

ITALIJA: Amelija, Tokardo, Moreti, Kanavro (Lancaro od 83.minuta), Gonera, Derosi, Pilci, Briđi, Đakijero (Gasparoni od 40.minuta), D' Augostino i Bonora.

Trenutni plasman

                  mečevi  bodovi
1. Italija           7       18
2. SCG               7       16
3. Finska            8       11
4. Vels              7        7
5. Azerbejdžan       7        0



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu