<< Nazad



 

 

OSTALI SPORTOVI - najvažniji naslovi od 25. avgusta do 7. septembra

Nastavlja seriju poraza i loših igara: Jelena Dokić

Olivera Jevtić osma u maratonu na SP
Tri medalje za Srbiju i Crnu Goru na Univerzijadi u Južnoj Koreji
Dokićeva i Tipsarević epizodisti na US Openu
"Plavi delfini" četvrti u Svetskoj ligi


Olivera Jevtić osma u maratonu na SP

Pariz, FRANCUSKA, 31. avgust (Tanjug) - Reprezentativka Srbije i Crne Gore Olivera Jevtić postigla je veliki uspeh osvajanjem osmog mesta u maratonskoj trci na atletskom prvenstvu sveta u Parizu rezultatom dva sata, 26 minuta i 49 sekundi.

Zlatna medalja pripala je Kenijki Katrin Ndereba, koja je kroz cilj prošla u vremenu 2:23,55, dok su srebrnu i bronzanu osvojile Japanke Mizuki Noguči sa 2:24,14 i Masaku Čiba sa 2:25,09.

*****

Tri medalje za Srbiju i Crnu Goru na Univerzijadi u Južnoj Koreji

Daegu, JUŽNA KOREJA, 31. avgust - Reprezentativci Srbije i Crne Gore su na Univerzijadi održanoj u Južnoj Koreji osvojili ukupno tri medalje, po jednu zlatnu (košarkaši), srebrnu (vaterpolisti) i bronzanu (Obren Božović u džudou preko 100 kg).

*****

Dokićeva i Tipsarević epizodisti na US Openu

Njujork, SAD, 28/29. avgust - Janko Tipsarević, najbolje rangirani teniser Srbije i Crne Gore, poražen je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD od Australijanca Marka Filipusisa sa 6:2, 7:6, 6:4 u setovima, nakon 111 minuta igre.

Naša najbolja teniserka Jelena Dokić nije odmakla dalje od drugog kola na ovom "grend-slem" turniru. Dokiceva, koja je na ovom turniru bila 22. nosilac, izgubila je nakon puna dva sata igre od nerangirane Francuskinje Meri Pirs sa 1:2, po setovima 2:6, 7:6, 6:7.

Jelena je od trenutka kada je u drugom setu spasila meč-loptu počela da igra sve bolje. Dobila je drugi set u "taj-breku", a u trećem je povela sa 5:1. Međutim, naglo joj je popustila koncetracija, što je iskusna Francuskinja umela da iskoristi i nakon rezultatskog preokreta dobije ovaj set, ujedno i meč.

*****

"Plavi delfini" četvrti u Svetskoj ligi

Njujork, SAD, 25. avgust - Podmlađeni tim Srbije i Crne Gore osvojio je četvrto mesto i nagradu od 35.000 dolara na finalnom turniru Svetske lige za vaterpoliste u Njujorku, SAD. U utakmici za treće mesto, naši su poraženi od domaćina turnira rezultatom 9:12 (1:1, 3:5, 4:3, 1:3).

Pobednik Svetske lige je nacionalni tim Mađarske koji je u reprizi finala Svetskog prvenstva bio bolji od Italije - 13:8. Peto mesto pripalo je Grčkoj, koja je savladala Holandiju sa 8:7.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu