<< Nazad



 

 

Siguran hod branioca titule

Grupa 1, prvo kolo: SCG - Holandija 3:1
Grupa 1, drugo kolo: SCG - Bugarska 3:0
Grupa 1, treće kolo: SCG - Rusija 3:1


Srbija i Crna Gora - Rusija 3:1

Lajpcig, NEMAČKA, 7. septembra (Tanjug) - Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je večeras u Lajpcigu, u 3.kolu Prve grupe 23. prvenstva Evrope "zbornu komandu" Rusije sa 3:1 (25:21, 21:25, 25:23, 25:15).

U dvorani "Arena", pred oko 4.000 gledalaca, utakmicu su sudili Bajeji (Slovačka) i Siča (Nemačka).

To je treći uzastopni uspeh "plavih" na kontinentalnom prvenstvu u Nemačkoj. U prva dva kola SCG je savladala Holandiju (3:1) i Bugarsku (3:0).

U preostala dva meča, koja će se igrati u Karlsrueu, SCG se sastaje sa Grčkom i Poljskom.

SCG: Jokanović, Vasić, Janić, Boškan, Mešter 1, Mijić, N.Grbić 3, V.Grbić 13, Gerić 9, Vujović 17, Miljković 17, Vušurović.

RUSIJA: Bodonski, Baranov 1, Abramov 7, Šulepov 3, Kazakov 7, Pođuhin 9, Hamutacki 1, Jakovljev 14, Pušakov, Mitkov, Jegorčev 12, Kulešov 6.

Reprezentacija SCG zabeležila je još jednu sjajnu pobedu, u odličnoj igri protiv solidne, mora se priznati, ekipe Rusije. Obe selekcije su pokazale, doduše, tokom meča više oscilacija, ali je u tom segmentu naša reprezentacija bila mnogo bolja, imala manje padova i zasluženo pobedila.

"Plavi" su dozvolili samo u drugom setu da budu nadigrani, jer je u tom razdoblju igre našim odbojkašima popustila koncentracija, a ruski "blok" dejstvovao je besprkorno. Zanimljivo je da u setu naš najbolji poenter Ivan Miljković nije postigao ni jedan poen.

Za razliku od sinoćnje utakmice protiv Bugarske, naši večeras odbojkaši nisu igrali tako uspešno na mreži. U tom segmentu Rusija je bila znatno bolja, jer je čak 16 poena osvojila iz bloka, a "plavi" samo 11. Od toga su sedam poena iz bloka osvojili u poslednjem, četvrtom setu. Naša reprezentacija uspela je da zabeleži tri asa iz servisa, a Rusija nijedno.

Rusi su večeras mnogo grešili u servisu i na taj način "plavima" poklonili 17 poena. SCG je Rusiji iz servis-grešaka "poklonila" 12 poena.

Oba rivala su bila prilično izjednačena u greškama, jer je SCG na taj način osvojila 10, a Rusija devet poena.

U ekipi SCG večeras su odlično igrali, pre svih, Vujović i Miljković, kada je bilo najpotrebnije, zatim Vladimir Grbić dok je Andrija Gerić bio sjajan u bloku. On je u poslednjem, četvrtom setu čak pet puta uspeo da zadrži ruske napadače na mreži i osvoji direktne poene.

U reprezentaciji Rusije povremeno se isticao Roman Jakovljev i gorostasni Kazakov.


Srbija i Crna Gora - Bugarska 3:0

Lajpcig, NEMAČKA, 6. septembra (Tanjug) - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je večeras u Lajpcigu, u 2. kolu A grupe Evropskog prvenstva, selekciju Bugarske sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:18).

U dvorani "Arena", pred oko 3.000 gledalaca, sudili su Ćinti (Italija) i Bajči (Slovačka).

BUGARSKA: Ivanov 4, Cvetanov 6, Valov, Peev, Mihajlov 4, Najdanov, Majatov 4, Nikolov 16, N.Ivanov 1, Kristov, Konstantinov 9.

SCG: Jokanović, Vasić, Janić, Boškan, Mešter 3, Milić, N.Grbić 1, M.Grbić 14, Gerić 6, Vujović 14, Miljković 18, Vušurović.

Aktuelni evropski i olimpijski šampion zabeležio je i drugu uzastopnu pobedu na Evropskom prvenstvu. Večeras su "plavi" bili mnogo ubedljiviji nego sinoć protiv Holanđana i lako su savladali Bugarsku koja ni u jednom setu nije pružila snažniji otpor našoj ekipi.

U reprezentaciji SCG večeras je bilo više pojedinaca raspoloženih za igru. To se posebno odnosi na Vladimira i Nikolu Grbića, Andriju Gerića, Gorana Vujevića i Ivana Miljkovića, koji su odlično poentirali.

Za razliku od sinoć, naša odbrana je delovala veoma sigurno, pa su "plavi" iz blokova osvojili čak 10 poena, a tokom cele utakmice Bugari su uspeli da osvoji samo jedan poen iz bloka.

Oba rivala su večeras malo grešili na servisu. "Plavi" su napravili samo pet takvih grešaka, a Bugari duplo više. Međutim, obe reprezentacije su dozvolile da suprotna strana osvoji po sedam poena na suparničku grešku.

Dobra igra protiv Bugarske predstavlja veliko ohrabrenje za naš tim pred sutrašnju utakmicu sa Rusijom. Taj meč će verovatno odlučiti koja će od te dve ekipe u dalje takmičenje startovati sa prve pozicije.

U reprezentaciji Srbije i Crne Gore večeras je sve funkcionisalo kako treba i njena pobeda je sasvim zaslužena. Uspeh ne umanjuje ni peh Bugara koji su nastupili oslabljeni, pošto je njihov igrač Kozinski isključen sa šampionata zbog nepravilne prijave od strane nacionalne federacije.


Srbija i Crna Gora - Holandija 3:1

Lajpcig, NEMAČKA, 5. septembra (Tanjug) - U prvoj utakmici na 23. Evropskom prvenstvu za odbojkaše u Lajpcigu reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je večeras Holandiju 3:1 (30:28, 21:25, 25:22, 25:18).

U dvorani "Arena", pred oko 2.000 gledalaca, sudili su Sančez iz Španije i Sokolu iz Turske.

U grupi sa nama nalaze se još ekipe Rusije, Bugarske, Poljske i Grčke.

SCG: Jokanović, Vasić, Janić, Boškan 2, Mešter 5, Mijić, N. Grbić 4, V. Grbić 6, Gerić 4, Vujović 14, Miljković 19, Vušurović 1.

HOLANDIJA: Vangent, Freriks 1, Klok, Numerber 10, Gercen 14, Šuil 17, Vandegor 8, Tromel, Paulides, Vandajk, Vandelu 1, Bontje 3.

Reprezentacija SCG zabeležila je prvu važnu pobedu na startu ovogodišnjeg Prvenstva Evrope. Međutim, igra "plavih" nije bila na nivou kakvu smo navikli da gledamo. Bilo je dosta grešaka u njenoj igri i čini mi se da su naši igrali bez pravog žara i motiva. U našoj reprezentaciji niko se posebno nije isticao, niko nije blistao, ali je najvažnije da je ostvarena pobeda.

Veliku pomoć "plavi" su imali u tome što je protivnik veoma slabo servirao, pa je tako SCG poklonio čak 28 poena. S druge strane, naši su napravili samo 13 servis grešaka. Međutim, Holandija je uspela da osvoji čak 11 poena iz blokova, dok je naš tim samo pet puta izblokirao protivnički napad. U tim detaljima treba tražiti najveći uzrok naše slabije igre, ali sigurne pobede.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu