<< Nazad



 

 

Uspešna uvertira za Švedsku

"Zakucani" Grci: Predrag Stojaković

Prvi meč: SCG - Grčka 95:83

Vršac, 17. avgusta (Tanjug) - U prijateljskoj međudržavnoj utakmici večeras su u vršcu najbolji košarkaši Srbije i Crne Gore pobedili reprezentaciju Grčke sa 95:83 (23:23, 23:21, 23:23, 26:16).

U sportskoj dvorani "Milenijum", pered oko 4.000 gledalaca, sudili su: Belošević i i Ljuca (Beograd).

SRBIJA I CRNA GORA: Vukčević 5, Koturović 12, Bogavac 3, Rakočević 7, Stojaković 26, Ostojić, Avdalović, Drobnjak 12, Perović, Vujanić 17, Aškrabić 2, Gurović 11.

GRČKA: Diamantidis 4, Šativeltas, Papamakarios 1, Papanikolau 12, Sigalas 2, Fotis 6, Albertis 4, Carcaris 22, Redžias 21, Kakjuzis 2, Papadopulo 1, Saris 4, Diamantopulos 4.

U prvoj pripremnoj utakmici za prvenstvo Evrope odigrano u Vršcu reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je selekciju Grčke sa 95:83 i time se revanširala nedavni poraz na Akropolis-kupu.

Sama utakmica odlučena je u poslednjih petnaestak minuta igre, kada su naši reprezentativci pokazali pravo lice i pravi kvalitet.

Prvih 25 minuta protekli su u ravnopravnoj igri, a "plavi" su imali prednost od 3-5 poena. Međutim, Grci su uvek uspeli da tu prednost anuliraju i povremeno preuzmu vođstvo.

U "plavoj" selekciji najefikasniji je bio Predrag Stojaković, a izvanrednu igru pružili su Vujanić, Drobnjak i Koturović.

U grčkoj selekciji tandem Cavtaris-Redžias bio je najefikasniji i zadao je dosta glavobolje našoj odbrani.

Po završetku susreta trener selekcije "plavih" Dušan Vujošević bio je uglavnom zadovoljan prikazanom igrom, a o samoj utakmici je rekao:

"Očigledno je da nemamo isti ritam igre svih 40 minuta, što je i normalno za ovaj period pripreme ekipe. Večeras nije nedostajala želja i raduje što nismo dozvolili jednom protivniku da nas dva puta uzastopno pobedi, naročito ne na našem parketu.

Izvesnih problema u igri još imamo. Nemamo dovoljno tečnosti i moramo još neke stvari da ispravljamo. Ipak, sve u svemu zadovoljan sam. Očigledno je da se Stojaković polako vraća u formu, a ulaskom Gurovića sa klupe porastao je i ritam igre. Milojević je spreman da se priključi ekipi, međutim neće igrati ni sutra u Beogradu", rekao je Vujošević.

*****

Drugi meč: SCG - Grčka 88:86

Beograd, 18. avgusta 2003. (Beta/Tanjug) - Košarkaši Srbije i Crne Gore savladali su večeras selekciju Grčke sa 88:86 (25:30, 24:21, 21:15, 18:20), u prijateljskom meču u Beogradu.

Ovo je bila treća utakmica koju dva tima igraju u pripremama za Evropsko prenstvo u Švedskoj, a Srbija i Crna Gora dva puta je bila bolja.

Za razliku od jučerašnjeg meča u Vršcu, kada su pobedili sa 95:83, "plavi" su ovaj meč počeli lošije, a u prvoj četvrtini primili su čak 30 poena. Naročito se istakao Dimos Dikudis, koji je postigao 12 poena u tom periodu igre.

Nedostatak igre svetski i evropski šampion nadoknadio je borbenošću i u drugom delu uspostavio je ravnotežu, a sredinom četvrtine je i poveo sa 33:30.

Borbeni i jaki Grci su odličnom odbranom povratili vođstvo i zadržali ga do kraja poluvremena - 51:49.

Do samog kraja meča vodila se teška i ravnopravna borba, a obe ekipe su bile jako motivisane.

SCG je jako loše počela poslednju deonicu u napadu, pošto je u prvih pet minuta postigla samo dva poena i to oba sa penala. Grci su došli do vođstva od 76:71.

Posle razmene trojki, kapiten Predrag Stojaković postigao je još jednu "tricu" i približio "plave". Grci nisu iskoristili napad, a u sledećem je Dimitris Dijamantidis napravio namernu ličnu grešku na Igoru Rakočeviću pri šutu.

Bek reprezentacije iskoristio je sva tri penala, ali je Stojaković napravio faul u napadu, a Grci nisu iskoristili sledeći napad. Rakočević je bio siguran u penal završnici i doneo pobedu "plavima".

Utakmica je odigrana u dvorani "Pionir" pred oko 3.000 gledaoca, a sudili su Jovčić i Dimitrijević, obojica iz Beograda.

SRBIJA I CRNA GORA: Vukčević 5, Koturović 9, Kecman, Rakočević 19, Stojaković 22, Ostojić 3, Avdalović, Drobnjak 14, Perović, Vujanić 3, Aškrabić 2 i Gurović 11.

GRČKA: Dijamantidis 13, Hadživretas 13, Papalukas 9, Papanikolau 11, Papamakario, Focis 9, Alvertis, Dikudis 16, Cakalidis 12, Redžijas 3, Kahjuzis i Carcaris.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu