<< Nazad



 

 

Dušan Vujoševic vratio u tim Koturovića

Dule i Kotur ponovo na istom zadatku

Beograd, 15. avgusta 2003. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Dušan Vujošević zvanično je danas objavio da je u tim vratio centra Dejana Koturovića, koji je bio isključen zbog nediscipline.

"Ja sam odgovoran za rezultate, imam pravo da biram igrače, da ih kažnjavam i da te kazne povlačim. Kazna je imala efekat, igrač se izvinio i meni i ekipi i ovo je rezultat", kazao je Vujošević novinarima u Beogradu.

On je objasnio da je tim iznad svega i da je to jedino važno. Reprezentacija SCG se sprema za Evropsko prvenstvo.

"Videla se iskrena želja da se priključi timu, koji je želeo da se Koturović vrati. Bilo je jasno da je njegova reakcija bila afektivna a ne da mu je to stav. Kazna je urodila plodom i tim sada dobro radi", dodao je on.

Tim još uvek ima manjih problema sa povredama. Ognjen Aškrabić je juče propustio trening, ali će nastaviti sa radom, dok se Dejan Milojević uspešno oporavlja. Vujošević je naglasio da je situacija sa povredom Dragana Tarlaća još uvek nejasna, ali da se bliži krajnji rok za njegov povratak u tim.

Koturović je ocenio da je selektor napravio "odličan potez" tako što ga je vratio u tim.

"Priznao sam grešku, iritirao sam selektora i afektivno sam reagovao. Izvinio sam se njemu i timu i vratio se u ekipu. Mislim da je ovo velika pobeda", rekao je Koturović.

"Plave" očekuju dve pripremne utakmice sa Grčkom. U nedelju u Vršcu i ponedeljak u Beogradu.

Evropsko prvenstvo igra se od 5. do 14. septembra u Švedskoj.

Ranija vest
12. avgust: Koturović isključen iz reprezentacije, menja ga Đuro Ostojić


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu