<< Nazad



 

 

Zvezda - Nistru Otaci 5:0

Zvezda je rođena: Nikola Žigić (FOTO: Rojters)

Beograd, 14. avgusta 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbaleri beogradske Crvene zvezde pobedili su večeras moldavsku ekipu Nistru Otaci 5:0 (3:0) u prvoj utakmici kvalifikacija za Kup UEFA.

Pojačanje Zvezde u novoj sezoni Nikola Žigić postigao je svoj prvi het-trik (tri gola) u "crveno-belom" dresu - 8. 20. i 50. minut, Nemanja Vidić postigao je gol iz penala u 45. minutu, a na samom početku drugog poluvremena (46. minut) strelac je bio Branko Bošković, koji je izvanredno izveo slobodan udarac.

Zvezda je igrala efikasno pred oko 12.000 navijača i gotovo sigurno se plasirala u prvo kolo Kupa UEFA, iako je čeka revanš za 14 dana u Moldaviji.

Moldavska ekipa se prikazala u izuzetno lošem izdanju, ne uspevši čak ni da za 90 minuta ozbiljnije ugrozi gol Zvezde.

Posle ubedljive pobede, trener Zvezde Slavoljub Muslin rekao je da u igri svog tima i dalje vidi dosta nedostataka i da ga čeka još mnogo posla, ali i izrazio zadovoljstvo igrom u većem delu meča.

"Kao sto sam očekivao, posle lošeg starta u Kruševcu, odigrali smo dobro utakmicu. Ova pobeda nam obezbeđuje plasman u Kup UEFA, ali smo mi tek počeli da radimo i moramo da uđemo u ritam. Dali smo golove na vreme. U drugom poluvremenu smo stali, ali samo zbog toga što nismo želeli preterano da se forsiramo. Zadovoljan sam. Tek smo na početku puta. Ipak je Nistru ekipa ispod našeg nivoa", rekao je Muslin.

Strelac najlepšeg gola na meču, Branko Bošković rekao je da je Zvezda krenula dobro u evropskom takmičenju, ali da sada ne treba da slavi, jer protivnik nije bio po meri.

Trener moldavske ekipe Jurij Gij, koji je pred duel sa Zvezdom najavljivao ukupnu pobedu i plasman u Kup UEFA, bio je vidno razočaran posle meča i promenio mišljenje.

"Čestitam Zvezdi. Mi očigledno pripadamo različitim klasama. Rezultat sam po sebi govori o tome šta se dešavalo na terenu", rekao je Gij.

On je izrazio nadu da će njegovi fudbaleri izvući pouke iz meča.

"Ali, ne gajim nikakve iluzije što se tiče plasmana u Kup UEFA. Jedino što možemo jeste da pokažemo koliko-toliko bolji fudbal u revanšu", rekao je trener moldavske ekipe.

Na početku današnje utakmice, na severnoj tribini, gde su smešteni najverniji Zvezdini navijači, istaknut je transparent na kojem je bio naslikan časovnik sa kazaljkama na pet minuta do 12 sati, a ispod koga je pisalo "Sezona 2003/2004, krajnje je vreme da se krene ka tituli".

Kvalifikacije za Kup UEFA, prva utakmica, Beograd, SRBIJA I CRNA GORA, 14. avgust

Crvena zvezda (Beograd, SRBIJA I CRNA GORA) - Nistru (MOLDAVIJA) 5:0 (3:0)

Stadion: Crvene zvezde u Beogradu. Gledalaca: 12.000. Sudija: Peter Zipel (Nemačka). Strelci: Žigić u 8, 20. i 50, Vidić u 45. (iz penala) i Bošković u 46. minutu. Žuti kartoni: Marković (Crvena zvezda), Dinov (Nistru).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković, Vidić (Đorđić), Vitakić, Šarac, Kovačević, Mladenović, Bošković, Bogavac, Žigić (Stojanović), Orahovac (Bogićević).

NISTRU: Dinov, Lupasko, Laščenkov, Kovalkov, Pogreban (Jančuk), Ličoju, Bursuč, Grošev, Doroš (Leal), Mincev (Popesku), George.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu