<< Nazad



 

 

Partizan - Njukasl 0:1

Silovito: duel Igora Duljaja (levo) i Garija Spida

Beograd, 13. avgusta 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbaleri Partizana poraženi su večeras u Beogradu od engleskog Njukasla sa 1:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbaleri Partizana ponovo su dobro odigrali, ali nisu imali dovoljno koncentracije u završnici i propustili su mnogo izglednih šansi.

Šampion Srbije i Crne Gore ofanzivno je započeo utakmicu i nametnuo visok tempo, dok su gosti iz Engleske igrali zatvoreno i šansu tražili iz kontranapada.

Partizan i Njukasl ravnopravno su igrali, ali je domaći tim u prvih sat vremena držao zaista visok tempo igre.

Nekoliko puta su "crno-beli" mogli da postignu gol, a najviše puta je u prilici bio Ivica Iliev, koji je čak četiri puta na meču "zaboravio" loptu iza sebe.


Beskompromisni start Alberta Nađa na
Krega Belamija

Najviše problema odbrani domaćih zadavao je brzonogi Kreg Belami, dok je kapitena Njukasla, Alana Širera sasvim "uštopovao" Taribo Vest.

"Hladan tuš" za navijače Partizana usledio je sedam minuta pre kraja prvog dela.

Geri Spid je centrirao sa leve strane, lopta je došla u šesnaesterac, a Širer nije bio dovoljno brz. Na slobodnu loptu naleteo je večeras raspoloženi Nolberto Solano i smestio je iza leđa nemoćnog Ivice Kralja.

Na poluvremenu je u igru ušao Ljubinko Drulović i uneo malo živosti u redove "crno-belih", koji su pali posle primljenog gola.

Partizan je imao još nekoliko izglednih prilika, ali nije uspeo da iskoristi nijednu, ni iz slobodnih udaraca ni iz prodora.

Engleski tim, trećeplasirani prošle sezone, uspostavio je u poslednjih petnaestak minuta kontrolu nad utakmicom i više je napadao.

Nošeni podrškom navijača, igrači Partizana poslednjih desetak minuta počinju da napadaju u talasima, a tada se isticao defanzivac Taribo Vest.

Šampion SCG je najizgledniju šansu na meču imao u poslednjim trenucima. Drulović je prodro sa desne strane, uputio pas po zemlji, Saša Ilić je šutirao pravo u Šeja Givena, a na taj odbitak naleteo je Milan Stojanoski, koji je glavom šutirao pored gola.

Revanš je za dve nedelje u Njukaslu.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za ligu šampiona, Beograd, SRBIJA I CRNA GORA, 13. avgust

Partizan (Beograd, SRBIJA I CRNA GORA) - Njukasl Junajted (Njukasl, ENGLESKA) 0:1 (0:1)

Stadion: Partizana u Beogradu. Gledalaca: 30.000. Sudija: Vladimir Hrinjak (Slovačka). Žuti kartoni: Nađ, Đorđević, Malbaša, Vest (Partizan), Belami, O'Brajen, Ameobi i Širer (Njukasl). Strelac za Njukasl: Nolberto Solano u 38. minutu.

PARTIZAN: Kralj - Ćirković, Vest, Bajić, Đorđević, Malbaša - Duljaj (Drulović), Ilić, Nađ - Delibašić (Stojanovski), Iliev.

NJUKASL: Given, Grifin, Solano (Dženas), O'Brajen, Dajer, Širer, Belami, Spid, Vudgejt, Rober (Ameobi), Bernar.

Rekli su ...

"Čestitam mojoj ekipi na prikazanoj igri ali i Njukaslu na pobedi. Imali smo šansi, ali rezultat se računa. Moja ekipa se borila do kraja utakmice i igrala je dobro. U fudbalu je sve moguće i ja se nadam da ćemo u revanšu iskoristiti šanse koje smo ovde propustili" (Lotar Mateus, trener Partizana).

"Bila je teška utakmica, ali mi smo dobro odigrali. Njukasl je imao više sreće, tako da je iz jedine šanse postigao gol. Žao mi je sjajne publike. Mislim da smo zaslužili da postignemo bar taj izjednačujući pogodak" (Ljubinko Drulović, fudbaler Partizana).

"Bilo je baš kao što smo očekivali - teško. Timovi su bili blizu sve vreme, uz minimalne razlike. Možda smo i imali sreće, ali smo imali golmana" (Bobi Robson, trener Njukasla).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu