<< Nazad



 

 

Sarajevo - Sartid 1:1

Sarajevo BOSNA I HERCEGOVINA,12. avgusta (Tanjug) - Fudbaleri Sarajeva igrali su večeras na stadionu "Koševo " nerešeno 1:1 (poluvreme 0:1) protiv ekipe smederevskog Sartida u prvom meču kvalifikacija za Kup Uefa.

Utakmica je odigrana u fer i borbenoj atmosferi pred oko 25 hiljada gledalaca po lepom vremenu, a susret je vodio francuski arbitar Damijen Ledentu.

Incidenti pre i posle utakmice

Sarajevo, BOSNA I HERCEGOVINA, 13. avgusta (Tanjug) - U incidentima pre i posle kvalifikacione fudbalske utakmice za Kup UEFA, između Sarajeva i smederevskog Sartida (SCG), sinoć je oštećen autobus kojim su doputovali gosti.

U tom incidentu lakše je povređeno šest policajaca i oštećeno pet službenih vozila i dva semafora.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ljiljana Sakić izjavila je danas da još nema podataka da li ima povređenih među navijačima i igračima.

Utakmici je prisustvovalo oko 50 navijača Sartida, među kojima je bila i grupica iz Glasinca sa Sokoca.

Nakon utakmice policija je gostujuće navijače tunelom ispod semafora sprovela u prostor izvan stadiona "Koševo", kod dvorane Zetra.

Domaći navijači su to primetili i počeli gađati pristalice Sartida kamenjem i flašama. Policija je brzo intervenisala i smirila incident.

Strelci: Mirosavljević u 6.minutu za Sartid, Kovačević (autogol) u 84.minutu za Sarajevo.

Sartid je u prvom poluvremenu bio bolja i organizovanija ekipa koja je imala više šansi. Prvu je već iskoristio u 6. minutu Mirosavljević kada je glavom postigao efektan gol nakon što je Pantelić sa 16 metara prvo pogodio prečku.

Šanse Sartida su se ređale u efektnim kontranapadima i u 30. minutu prvog poluvremena Mirosavljević je imao stopostotnu priliku, ali je njegov udarac sa desetak metara golman Sarajeva odbranio.

Sartid je i u drugom poluvremenu bio bolja ekipa koja je pokušavala da održi rezultat. Međutim, u 84. minutu nakon skraćenog kornera kojeg su izveli fudbaleri Sarajeva Kovačević je nespretno zahvatio loptu i postigao autogol.

Revanš utakmica se igra 28. avgusta u Smederevu.

SARAJEVO: Alaim, Nadarević, Zukić, Krupinac, Alić, Repuh, Ihtijarević (Mirvić), Bašić (Alagić), Osmanhodžić, Pehlić, Avdić.

SARTID: Žilić, Paunović, Radosavljević, Spasić, Kocić, S. Zorić, Mudrinić, Zečević (Živković), Kovačević, Pantelić (Kulić), Mirosavljević.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu