<< Nazad



 

 

SCG - Mađarska 15:10

Istanbul, TURSKA, 2. avgust - Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore odbranila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalnoj utakmici prvenstva Starog kontinenta pobedila Mađarsku rezultatom 15:10.

Ovo je peti uzastopni trijumf naših mladih vaterpolista na evropskim prvenstvima. Naši su bili najbolji u Eslingenu 1995, Bratislavi 1998, Linenu 2000, Bariju 2002. i sada u Istanbulu. Nizu velikih uspeha naših vaterpolo nada treba dodati i osvojeno zlato na Svetskom šampionatu 1996. godine u Istanbulu.

Impresionira način na koji su naši juniori odbranili evropski tron. U sedam mečeva zabeleženo je svih sedam pobeda: Slovenija 28:1, Velika Britanija 18:0, Italija 12:11, Slovačka 20:2, Hrvatska 10:7, u polufinalu Španija 9:8 i u finalu Mađarska 15:10.

Srbija i Crna Gora je na prvenstvu u Istanbulu igrala u sledećem sastavu: Duško Pijetlović, Branislav Mitrović, Nikola Rađen, Ljubomir Vrbica, Goran Vukić, Nikola Vukčević, Andrija Prlainović, Vjekoslav Pasković, Marko Avramović, Filip Filipović (kapiten), Aleksandar Ivović, Marko Vujović, Lazar Kilibarda, Vojislav Vejzagić i Bojan Joketić. Selektor je bio Nenad Vasilevski.

Treće mesto je zauzela selekcija Hrvatske, koja je "zlatnim" golom u trećem produžetku savladala Španiju - 8:7

Juniorska reprezentacija SCG će od 9. avgusta u Napulju učestvovati na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu