<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Rumunija 11:3

Barselona, ŠPANIJA, 20. jula (Tanjug) - Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se u četvrtfinale prvenstva sveta pošto je danas u Barseloni, u osmini finala, pobedila selekciju Rumunije sa 11:3 (3:0, 3:1, 0:1, 5:1).

U četvrtfinalu naša reprezentacija će u utorak, 22. jula, igrati protiv Španije.

Pred oko 500 gledalaca, sudili su Prihodko (Kazahstan) i Juhas (Mađarska).

SRBIJA I CRNA GORA: Šefik, Nikić, Zloković 1, Udovičić 2, Savić 1, Ikodinović 1, Jelenić, Gojković, Ćirić, Šapić 3, Vujasinović 2, Jokić 1, Kuljača.

RUMUNIJA: Dinu, Radu, Musat, Bonka, Josep 1 (1), Stonesku, Kretu 1, Firesteanu, Žuravle 1, Anđelesku, Đakonu, Kabar, Dina.

Četverci: Rumunija 1 (1).

Isključenja: SCG 5, Rumunija 5 puta.

"Plavi" vaterpolisti konačno su u Barseloni pokazali pravo lice i sigurom, ubedljivom pobedom nad Rumunima, zasluženo izborili plasman u četvrtfinale, gde ih za dva dana očekuje duel sa domaćinima šampionata, Špancima.

Naša reprezentacija je danas igrala odlično. Neprelazni u odbrani, angažovani i kreativni u napadu, "plavi" su od početka susreta nametnuli ritam u kome Rumuni nikako nisu nalazili rešenja da im se iole ozbiljnije suprotstave. Imponuje i ohrabruje što su izabranici selektora Nenada Manojlovića igrali izuzetno odgovorno i motivisano protiv, objektivno, znatno slabijeg rivala. Takav pristup rezultirao je da se naši reprezentativci pokažu u sjajnom izdanju i u pravom trenutku najave priželjkivanu formu pred nastupajuće iskušenje sa domaćinom prvenstva.

"Plavi" su završili posao već u prvoj polovini utakmice, dozvolivši protivniku samo u trećoj četvrtini da se ponadaju "podnošljivom" porazu, nakon nešto opuštenije igre. Od toga nije bilo ništa, jer su u poslednjem delu meča naši igrači ponovo "povukli" i u egzibicionoj igru napunili mrežu golmana Dinua.

Osmina finala (20. jul)
Hrvatska - Australija 6:10
Nemačka - Slovačka 6:7
Grčka - Rusija 15:14, nakon izvođenja četveraca
Rumunija - SCG 11:3

ČETVRTFINALE (22. jul): Mađarska - Slovačka, SAD - Grčka, Španija - SCG, Italija - Australija.

Ranije vesti

  • Grupa "B", prvo kolo (14. jul): SCG - SAD 5:5
  • Grupa "B", drugo kolo (16. jul): SCG - Australija 7:6
  • Grupa "B", treće kolo (18. jul): SCG - Japan 15:7



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu