<< Nazad



 

 

Hemofarm: Miličić je naš

Komesar NBA lige Dejvid Štern i Darko Miličić na draftu 2003.

Vršac, 17. jula 2003. (Beta) - Košarkaški klub Hemofarm očekuje od svog centra Darka Miličića, sa kojim ima ugovor do 2009. godine, da se 23. jula pojavi na pripremama, saopštili su danas predsednik Koncerna "Hemofarm" Miodrag Babić i predsednik kluba Marko Ivanović.

Oni su optužili menadžersku agenciju "Pinakl" i njenog predsednika Marka Kornstina za "svesno i osmišljeno ometanje ugovornog odnosa" i protiv njih najavili tužbu pred sudom američke države Njujork.

"Hemofarm" će zastupati advokat Robert Lanza iz advokatske kuće "Zonensajn", koji, prema Babićevim rečima, u ovom slučaju ne krije optimizam, a jedini razlog što tužba već danas nije podneta jeste tehničke prirode.

"Interesantno je da nam u ovom slučaju dokazi nepriznavanja nepovredivosti ugovora i finansijskih argumenata dolaze upravo od kompanije čije se sedište nalazi u zemlji koja predstavlja standarde ovakvog, tržišnog poslovanja", rekao je Babić.

Takođe, ako se Detroit Pistonsi, tim koji je draftovao Miličića, ogluše o činjenicu da postoji važeći ugovor i angažuju 18-godišnjeg centra, predstavnici "Hemofarma" pokrenuće međunarodnu arbitražu protiv tog kluba, jer su sigurni da bi Pistonsi u njihovoj ulozi isto reagovali.

"Ako bi se za račun jednog evropskog kluba pojavio agent koji bi, nudeći veću količinu novca, pokušavao da preotme njihovog najtalentovanijeg igrača, bez imalo respekta prema dugoročnom ugovoru između igrača i Pistonsa, oni bi reagovali kao i mi. Ne vidimo razloga da tolerišemo ono što je i u NBA neprihvatljivo", rekao je Babić.

Bez obzira što je u junu propustio deo priprema bez dopuštenja kluba, odnos između Miličića i Hemofarma ostaće nepromenjen jer u klubu smatraju da su agenti "Pinakla" odgovorni za sve nesporazume, i da su iskoristili njegovu nezrelost i medijskim izjavama naneli veliku štetu "Hemofarm" koncernu, ocena je vršačke kompanije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu