<< Nazad



 

 

SCG - Australija 7:6

Barselona, ŠPANIJA, 16. jula 2003. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore ostvarila je danas prvi trijumf na Svetskom prvenstvu u Barseloni, savladavši Australiju sa 7:6 (2:1, 0:1, 3:1, 2:3), u drugom kolu grupe B.

SCG je odlucujuhu prednost na susretu stekla u trećoj deonici, koju je rešila u svoju korist sa dva gola viška (3:1).

"Plavi" su veći deo susreta bili solidni u odbrani, međutim, kao i protiv Amerikanaca napad nije funkcionisao kako treba, s obzirom da su od 11 situacija sa igračem više izabranici Nenada Manojlovića samo dva puta bili uspešni.

Najefikasniji u reprezentaciji SCG bio je Danilo Ikodinović sa dva gola, dok su se po jedanput u strelce upisali Vladimir Vujasinović, Aleksandar Šapić, Slobodan Nikić, Dejan Savić i Vanja Udovičić.

Prvi meč na šampionatu odigrao je i Aleksandar Ćirić, koji se izgleda potpuno opravio posle operacije meniskusa i biće veliko pojačanje za reprezentaciju SCG u nastavku šampionata.

Strelci za Australiju bili su Aleksandar Osadčuk, tri gola (sva tri iz četverca), dok su po jedan dali Nejtan Tomas, Gevin Vuds i Tomas Valan.

U poslednjem kolu "plavima" je potrebna ubedljiva pobeda, od desetak golova razlike u duelu sa Japanom, kako bi obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Utakmice poslednjeg kola igraju se u petak, 18. jula.

Inače, uslovi za igru na plivalištu "Barseloneta" danas su bili nešto bolji nego u prvom kolu, a interesantno je da su nakon zvaničnog protesta svih reprezentacija na visoku tempereaturu vode, organizatori uoči svake utakmice u bazen sipali po desetak džakova leda.

Svetski šampionat u vaterpolu, "B" grupa, drugo kolo, Barselona, ŠPANIJA, 16. jul

Srbija i Crna Gora - Australija 7:6 (2:1, 0:1, 3:1, 2:3)

Gol sa igračem više: SCG 2/8; Australija 3/13. Sudije: Masimiliano Kaputi (ITALIJA), Peter Bokelman (HOLANDIJA).

AUSTRALIJA: Stanton, Mudi, Frenklin, Filjoli, Simens, Dženkins, Nešam, Mekgregor, Valan (1), Vuds (1), Osadčuk (3), Tomas (1), Sterk. Trener: Erkin Šagev.

SRBIJA I CRNA GORA: Kuljača, Nikić (1), Zloković, Udovičić (1), Savić (1), Ikodinović (2), Jelenić, Gojković, Ćirić, Šapić (1), Vujasinović (1), Jokić, Šefik. Trener: Nenad Manojlović.

"B" grupa - rezultati 2. kola i trenutni plasman
SCG - Australija 7:6
SAD - Japan 14:4

1. SAD              2 1 1 0   19: 9   4
2. SCG              2 1 1 0   12:11   4
3. Australija       2 1 0 1   16: 9   3
4. Japan            2 0 0 2    6:24   0

"B" grupa, prvo kolo (14. jul): Srbija i Crna Gora - SAD 5:5



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu