<< Nazad



 

 

Veselin Vuković podneo ostavku

Veselin Vuković

Politika, 15. jul 2003.

Nepun dan po završetku Svetske lige na kojoj su "plavi" osvajanjem drugog mesta postigli najveći uspeh u tom takmičenju, a utakmicom u finalu sa Brazilom (2:3) podigli svojevrsni spomenik odbojci, došlo je do razlaza selektora i reprezentacije. Veselin Vuković je podneo ostavku.

- Koncepcijski se nismo složili. Moj koncept rada do Evropskog prvenstva u septembru nije prihvaćen. Bio sam zatečen time, ali je jasno da za mene tu više nema mesta. Iskreno sam poželeo reprezentaciji sve najbolje, kao i svima pojedinačno, - objasnio je Vuković svoj potez. - Rečeno je da će rukovodstvo da razgovara o tome, ali je, što se mene tiče, priča završena. Nisam više selektor, jer ne mogu da odstupim od svojih shvatanja.

Slično objašnjenje je dala i druga strana. Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Crne Gore Aleksandar Boričić je tim povodom rekao sledeće:

- Posle prijema u vladi Srbije imali smo sastanak na kome smo razmatrali selektorov program rada do Evropskog prvenstva. Procenili smo da na osnovu toga ne možemo da očekujemo zlatnu medalju u Nemačkoj, a ni na Svetskom kupu, koji je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Atini iduće godine. Zasad nemamo kandidata za novog selektora.

Naša reprezentacija je i prošle godine, takođe neposredno posle Svetske lige ostala bez selektora - tada je otišao Zoran Gajić. Razlika je samo što je tada u septembru bilo Svetsko prvenstvo, a sada predstoji šampionat Starog kontinenta.

- Prošlo je vreme višemesečnih priprema za velika takmičenja. Od ovog za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj više teško da može da bude, - tvrdi Boričić. - Uostalom, za Svetski kup ćemo imati samo tri dana. I kad je Gajić bio trener bili smo u sličnoj situaciji. Tako nas je baš na Svetskom kupu vodio Milorad Kijac i osvojili smo medalju. U savremenoj odbojci je tako.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu