<< Nazad



 

 

Bodiroga ne igra na EP u Švedskoj

Odmor: Dejan Bodiroga

Beograd, 14. jula 2003. (Beta) - Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Dejan Bodiroga rekao je danas da neće igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Bodiroga je novinarima u Košarkaškom savezu SCG rekao da neće igrati jer mu je pauza potrebna posle 11 godina igranja u reprezentaciji, ali da ovo odustajanje ne znači da se oprostio od reprezentacije.

"Dugo sam razmišljao i na kraju sam odlučio da uzmem odmor da bih mogao bolje da se pripremim za predstojeće akcije - Letnje olimpijske igre 2004. i Evropsko prvenstvo u Beogradu 2005. godine", rekao je najbolji evropski igrač.

Bodiroga je naglasio da nikada nije mislio da uspesi tima zavise od njega i da veruje da će "plavi" biti uspešni i na EP u Švedskoj od 5. do 14. septembra.

Selektor SCG Dušan Vujošević kazao je da "potpuno razume i prihvata" odluku kapitena, ali i da mu je "potpuno žao" zbog toga.

"On već 10 godina igra u vrhunskim klubovima u vrhunskim ligama i potpuno se predaje reprezentaciji. Uvek ima maksimalnu odgovornost, uvek želi da pruži najviše i da odlučuje u teškim trenucima i normalno je da takav pritisak zamori", objasnio je Vujošević.

Šef stručnog štaba "plavih" rekao je da su u Savezu razmišljali da li da Bodirogu nagovaraju da igra ili da mu izađu u susret.

"Važnije je da se odmori i da ga imamo na maksimalnom nivou sledećih pet godina, nego da ga sada isforsiramo", dodao je Vujošević.

Bodiroga je kazao da je reprezentacija SCG jak tim i da će se sigurno na parketu pojaviti novi lider.

Vujošević je kazao da je još rano pričati o tome ko će biti kapiten i da će se to znati po okončanju priprema.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu