<< Nazad



 

 

Ilija Petković na klupi "plavih"

Ilija Petković

Beograd, 10. jula 2003. (Beta) - Kandidat za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore je Ilija Petković, saopšteno je danas u Fudbalskom savezu SCG (FSSCG).

Konačnu odluku doneće u subotu Izvršni odbor FSSCG.

"Mislim da je Petković izuzetno kvalitetno rešenje. On poseduje strahotivu energičnost, profesionalnost, a i strog je, što je jako važno za trenera. Poštujem ga i cenim njegove ljudske, moralne i profesionalne kvalitete", rekao je na konferenciji za novinare, predsednik FSSCG Dragan Stojković.

On je rekao da je Ilija Petković njegov predlog, ali da u fudbalskoj organizaciji postoji opšta saglasnost oko toga da Petković preuzme reprezentaciju.

Petković je rođen 1945. godine u Kninu. Bio je fudbaler OFK Beograda i francuskog kluba Troa. Igrao je i za jugoslovensku reprezentaciju. Od jula 2000. do januara 2001. godine bio je selektor jugoslovenske reprezentacije, a potom je radio kao trener u Kini.

Dosadašnji selektor reprezentacije Dejan Savićević podneo je ostavku posle dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, od Finske i Azerbejdžana.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu