<< Nazad



 

 

Milutinović odbio mesto selektora

Bora Milutinović

Beograd, 7. jula 2003. (Beta) - Fudbalski strucnjak Velibor Bora Milutinović neće postati novi selektor reprezentacije Srbije i Crne gore, saopsteno je danas u Fudbalskom savezu SCG.

Milutinović je ovu odluku obrazložio privatnim razlozima i kazao da finansije nemaju veze sa odbijanjem, rekao je novinarima predsednik FS SCG Dragan Stojković.

"Čuli smo se jutros oko osam sati i on mi je tada rekao da neće preuzimati reprezentaciju. Ja ne znam koji su to privatni razlozi, nisam želeo to da ga pitam jer poštujem svačije porodične razloge", objasnio je Stojković.

Predsednik FS SCG je rekao i da se mnogo toga izdešavalo od kada je pre tri nedelje vođen prvi razgovor sa Milutinovićem.

"On mi je tada rekao da je stvar sređena, a onda je posle dva minuta rekao da treba prvo da obavesti ženu, jer nije red da to saznaje iz novina. U međuvremenu se nešto desilo i to nije bio isti čovek sa kojim sam ja razgovarao", rekao je Stojković.

"Milutinović je čuo razne priče o tome da liga neće početi, da klubovi nemaju para, pa čak i da je politička situacija u zemlji loša, a i sam mi je rekao da je pričao sa raznim ljudima", dodao je predsednik nacionalnog saveza.

On je rekao i da je srpski stručnjak, koji živi u Meksiku, želeo novinarima da podeli pismo u kome obrazlaže svoju odluku, ali da je Stojković to odbio.

Milutinović je dosad vodio pet reprezentacija na pet mundijala i rekorder je po broju nastupa na svetskim prvenstvima.

"Ime novog selektora znaće se vrlo brzo, već do subote. To treba da bude najbolje moguće rešenje za naš fudbal, a o imenima ne želim sada da govorim. Obavestiću vas o tome na zvaničnoj konferenciji za novinare, možda već i sutra, prekosutra ili nakosutra", kazao je Stojković.

On je istakao da bi želeo da novi šef stručnog štaba "plavih" reprezentaciju vodi do mundijala 2006. godine, ali da je "realno očekivati" da će sledeći stručnjak reprezentaciju voditi do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa.

Srbija i Crna Gora treba da odigra još tri meča u kvalifikacijama - dve sa Velsom i sa Italijom kod kuće.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu