<< Nazad



 

 

NAJVAŽNIJE VATERPOLO VESTI od 19. juna do 6. jula

Vladimir Vujasinović napada na gol Australijanaca

29. jun

Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore poražena je od Australije sa 11:12 u trećem kolu Grupe "B" Svetske lige u Budimpešti, ali će i pored toga igrati na finalnom turniru lige.

Na turniru u Budimpešti, reprezentacija SCG izgubila je od Mađarske u prvom kolu sa 7:11, a potom je ubedljivo pobedila selekciju SAD sa 15:4.

Zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad američkom reprezentacijom, selekcija SCG obezbedila je učešće na završnom turniru Svetske lige koji će biti održan avgusta meseca u Njujorku.

5. jul

Vaterpolo reprezentacija Rusije pobednik je međunarodnog turnira "Trofej Tašmajdan 2003", održanog u Beogradu, pošto je zabeležila i treću pobedu savladavši u poslednjem kolu nacionalni tim Nemačke sa 12:9 (2:2, 4:1, 4:3, 2:3).

Drugo mesto na turniru pripalo je nacionalnoj postavi Srbije i Crne Gore, koja je u drugoj utakmici 3. kola porazila ekipu Australije sa 11:3 (2:1, 4:1, 3:0, 2:1).

Treće, odnosno četvrto mesto na "Trofeju Tašmajdan 2003" zauzeli su vaterpolisti Australije i Nemačke, kojoj je pripala nagrada za fer plej.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten "plavih" Vladimir Vujasinović, najbolji strelac je Aleksandar Šapić, a najbolji golman Rus Nikolaj Maksimov.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu