<< Nazad



 

 

NAJVAŽNIJE KOŠARKAŠKE VESTI od 19. juna do 6. jula

Darko Miličić

22. jun

Najbolji igrač Partizana Miloš Vujanić potpisao je trogodišnji ugovor sa Skiperom iz Bolonje.

26. jun

Savezni selektor muške košarkaške reprezentacije Dušan Vujošević objavio širi spisak igrača za Evropski šampionat u Švedskoj.

Na spisku su: Marko Jarić, Miloš Vujanić, Igor Rakočević, Vule Avdalović, Dušan Vukčević, Dušan Kecman, Aleksandar Pavlović, Predrag Stojaković, Milan Gurović, Dejan Bodiroga, Žarko Čabarkapa, Dejan Milojević, Ognjen Aškrabić, Predrag Drobnjak, Nenad Krstić, Darko Miličić, Dejan Koturović i Dragan Tarlać.

26. jun

Centar vršačkog Hemofarma Darko Miličić postao je najbolje plasirani evropski košarkaš u istoriji drafta pošto ga je u njujorškom "Medison skver gardenu" Detroit izabrao kao drugog "pika". Taj primat do sada je držao Španac Po Gasol koga je 2001. godine, kao trećeg "pika", izabrala Atlanta, koja ga je odmah prosledila Memfisu.

Žarka Čabarkapu je kao 17. "pik" izabrao Feniks, a Akeksandra Pavlovića kao 19. Juta. U drugoj rundi Slavka Vranješa, gorostasa od 228 cm, izabrao je Njujork, kao 39. "pika". Sva trojica članovi su podgoričke Budućnosti.

27. - 29. juna

U Beogradu je održan seminar za domaće trenere pod nazivom "Košarkaška klinika". Predavači su, između ostalih, bili španski trener Havijer Imbroda i Greg Popović, trener aktuelnog šampiona NBA lige San Antonija

4. jul

Na sednici Predsedništva Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore u Podgorici potvrđen je sistem saveznog takmičenja u sezoni 2003/04. U prvoj fazi igraće se dve grupe - srpska sa 12 i crnogorska sa 8 klubova. U Superligu plasman će izboriti 8 klubova, 6 iz Srbije i 2 iz Crne Gore.

Učesnici Jadranske lige, FMP Železnik, Crvena zvezda i Budućnost imaju zagarantovana mesta u okviru tih kvota. Ukoliko u regionalnoj ligi zaigra i ekipa Vojvodine, Novosađani će razigravati sa četvrtoplasiranim timom iz srpske grupe radi plasmana u Superligu.

U okviru Superlige igraće se 14 kola, posle kojih sledi plej-of.

5. jul

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na turniru "Global Gejms" u Dalasu, SAD. "Plavi" su pobedili selekciju Kanade sa 87:81.

Zlatna medalja pripala je selekciji Sjedinjenih Americkih država koja je u finalu pobedila selekciju Teksasa sa ubedljivih 104:80



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu