<< Nazad



 

 

NAJVAŽNIJE FUDBALSKE VESTI od 19. juna do 6. jula

Danko Lazović, novo pojačanje Fejenorda

20. jun

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona beogradski Partizan će igrati sa švedskim šampionom Đurgardenom, iz Stokholma, odlučeno je žrebom u Nionu.

Partizan 30. jula dočekuje Đurgarden, a 6. jula je revanš u Stokholmu.

Fudbaleri Sartida igraće sa Sarajevom u prvom kolu Kupa UEFA, dok će Crvena zvezda igrati protiv Nistru Otacija iz Moldavije.

Osvajač Kupa SCG Sartid gosdtovaće Sarajevu u prvom kolu, dok će drugoplasirana Zvezda biti domaćin timu iz Moldavije.

Prvi mečevi igraju se 14. a revanši su na programu 28. avgusta.

29. jun

Fudbaleri OFK Beograda su prošli u naredno kolo Intertoto kupa tek posle produžetaka. Savladali su estonsku ekipu Trans iz Narve sa 5:3. U prvom meču u Beogradu bilo je 6:1 za naš tim. Uefa je zbog ubačenog suzavca na stadion poništila taj rezultat i prvo proglasila pobedu gostiju od 3:0. Potom je preinačila odluku pa je zvaničan rezultat bio 0:0 uoči revanša, a gol u gostima nije imao značaja.

Posle 90 minuta u Estoniji bilo je 3:3. Igrani su produžeci a golove za naš tim postigli su Kirovski u 93. i Kolaković deset minuta kasnije.

Sutjeska se takođe plasirala u drugu rundu takmičenja u Intertoto kupu, pošto je u dve utakmice bila bolja od US Luksemburga. U prvom susretu u Luksemburgu bilo je 1:1, u revanš-utakmci u Nikšiću crnogorska ekipa je pobedila sa 3:0.

3. jul

Poljski fudbalski reprezentativac Tomaž Rzasa potpisao je jednogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom.

Rzasa je potpisao ugovor sa šampionom Srbije i Crne Gore na godinu dana, uz klauzolu o mogućnosti produžetka saradnje na još 24 meseca.

Poljski fudbaler prošle sezone igrao je za holandski Fejenord, sa kojim je zauzeo treće mesto u prvenstvu.

4. jul

Danko Lazović, napadač Partizana i jedan od naših najdarovitijih mladih fudbalera, potpisao je ugovor sa holandskim prvoligašem Fejenordom, vredan šest miliona evra.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu