Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

U Merdaru izvršena primopredaja posmrtnih ostataka kosovskih Albanaca

Merdare, 12. jun 2003. godine - Predstavnici Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju predali su albanskim porodicama na administrativnom prelazu u Merdaru posmrtne ostatke 22 tela koja su ekshumirana iz masovne grobnice u Petrovom Selu.

Šef Biroa za kidnapovana i nestala lica Koordinacionog centra Gvozden Gagić izjavio je za agenciju Beta da je iz masovne grobnice u Petrovom Selu ukupno ekshumirano 77 tela, i dodao da se radi o Albancima koji su ubijeni tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.

Prema njegovim rečima, sa lokacije Petrovog Sela početkom ove godine predato je 11 tela, a sada još 22, dok su ostala tela u procesu identifikacije. Gagić je rekao da je sa lokacije Batajnica prošlog meseca predato 37 tela, dok su ostala tela takođe u procesu identifikacije, i dodao da će se nakon što se u Institutu za sudsku medicinu u Beogradu dobije izveštaj o identifikaciji pristupiti postupku primopredaje.

Iz masovnih grobnica u Petrovom Selu, Batajnici i Perućcu ekshumirano je ukupno 930 tela, a većina žrtava su kosovski Albanci.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu