<< Nazad



 

 

Drugi meč: Srbija i Crna Gora - Kuba 3:0

Podgorica, 15. juna 2003. (Beta/Tanjug) - Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je večeras u Podgorici selekciju Kube sa 3:0, po setovima 25:16, 25:13, 25:18, u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige u Grupi C.

To je šesta pobeda "plavih" u ovogodišnjem izdanju Svetske lige, u kojoj su dva puta poraženi. U prvoj utakmici četvrtog vikenda, SCG je u petak u Novom Sadu takođe slavila sa maksimalnih 3:0.

Reprezentacija SCG meč je počela u postavi: Vladimir Grbić, Vasa Mijić, Rajko Jokanović, Andrija Gerić, Goran Vujević, Ivan Miljković, (Đula Mešter).

Prvi set "plavi" su počeli prilično sigurno, a već do prvog tehničkog tajm auta imali su pet poena prednosti (8:3). Uprkos velikoj vrućini u hali Sportskog centra "Morača" u Podgorici, reprezentacija SCG je kod drugog obaveznog odmora bila na 16:7.

Iako su Kubanci sa minus deset došli na minus šest, nijednog trenutka u tom delu utakmice domaći tim nije dozvolio da se Kubanci razigraju i u potpunosti je dominirao u svim elementima igre.

Do prve set lopte "plavi" su došli na 24:16, i odmah je realizovali za 25:16 i 1:0 u setovima, posle 20 minuta igre.

I drugi set domaći tim je počeo u istom stilu, a Kuba je do prvog poena stigla posle serije SCG od od 3:0. I nakon toga nastavljena je dominacija "plavih", koji su imali osam poena prednosti kod drugog tehničkog tajm-auta.

Drugi set "plavi" su rešili sa 25:13, ubedljivije i lakše nego prvi.

Početkom trećeg seta, veći broj navijača SCG ušao je u halu, popravljajući atmosferu.

U tom delu igre, selektor Veselin Vuković pružio je šansu mladom primaču servisa Bojanu Janiću. "Plavi" su nastavili u istom stilu, iako na prvom obeveznom odmoru nisu imali više od dva poena prednosti (8:6). Ipak, već kod drugog tajm auta, imali su plus šest (16:10).

Prvu set i meč loptu tim SCG je imao 24:17, ali je nisu iskoristili. Drugu im je poklonio gostujući tim, servis greškom za 25:18 i 3:0.

Sportska dvorana: "Morača". Gledalaca: 2.000. Sudije: Sakaida (Japan) i Sokoglu (Turska).

SRBIJA i CRNA GORA: Jokanović, Vasić, Janić, Boškan, Mešter, Mijić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Ilić i Vušurović.

KUBA: Kala, Portuando, Žil, Salas, Aldasabal, Romero, Brito, Gonsales, Dominiko, Ilijanes, Hoantorena i Vinent.


Prvi meč: Srbija i Crna Gora - Kuba 3:0

Novi Sad, 13. juna 2003. (Beta/Tanjug) - Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je večeras u Novom Sadu selekciju Kube sa 3:0, po setovima 25:19, 25:17 i 25:19, u prvoj utakmici četvrtog vikenda u Grupi C Svetske lige.

To je peta pobeda SCG u ovogodišnjem izdanju Svetske lige, u kojoj su dva puta poraženi. Trenutno, "plavi" zauzimaju drugu poziciju u Grupi C, iza Bugarske, koja je danas na svom terenu savladala Holandiju, takođe sa 3:0.

Današnja utakmica između SCG i Kube trajala je 71 minut, a u novosadskoj hali "Spens" bilo je 8.000 gledalaca.

SCG je utakmicu počela u postavi: Slobodan Boškan, Vasa Mijić, Rajko Jokanović, Andrija Gerić, Goran Vujević i Ivan Miljković (Đula Mešter).

Početkom prvog seta igra je bila prilično izjednačena, ali su "plavi" na prvi tehnički tajm aut otišli sa dva poena prednosti, 8:6. Kubanci su, međutim, ubrzo izjednačili, a potom i poveli kod drugog tajm-auta sa 16:15. Do kraja seta, gosti su, međutim, zahvaljujući angažovanoj igri odbojkaša SCG, uspeli da osvoje još samo tri poena.

Prvu set loptu "plavi" su imali kod 24:18, ali je nisu realizovali. Drugi put su bili uspešni i završili sa 25:19 za 1:0.

U prvom setu primač servisa Slobodan Boškan ostvario je sedam poena, a nije imao ni jednu grešku.

Drugi set domaći tim je počeo sa dva uzastopna poena, a kod prvog obaveznog odmora u tom delu igre imali su i tri poena prednosti (8:5). Kubanci su izjednačili na 9:9, ali su potom reprezentativci SCG ponovo napravili seriju od 3:0 za 12:9.

Na drugi tehnički tajm-aut "plavi" su otišli sa četiri poena prednosti, 16:12. Tu prednost, tim SCG je održavao i uvećavao (18:13, 20:14, 21:14). Drugi set, domaći tim je potom rutinski priveo kraju sa 25:17 i poveo sa 2:0.

I treći set "plavi" su nastavili u istom stilu, rutinski završvajući meč. Već kod prvog tehničkog taj-auta, SCG je imala četiri poena prednosti (8:4). Tu prednost domaći tim je održavao, a set je rešio sa 25:19, i meč sa maksimalnih 3:0.

U trećem setu, u igru je ušao i drugi korektor Milan Vasić, a prvi put ove godine na terenu se pojavio primač servisa Bojan Janić.

Drugi meč četvrtog vikenda, kao domaćini Kubi, reprezentativci SCG odigraće u nedelju u Podgorici, od 20 sati.

Narednog vikenda, "plavi" će gostovati u Bugarskoj, a poslednje dve utakmice takmičenja po grupama igraće na svom terenu protiv Holandije.

U dvorani SPC "Vojvodina", pred oko 7.000 gledalaca, sudili su: Sokuglu (Turska) i Sakaida (Japan).

SRBIJA I CRNA GORA: Jokanović, Vasić, Janić, Boškan, Mešter, Mijić, V.Grbić, Ilić, Gerić, Vujović, Miljković i Vušurović,

KUBA: Sala, Portuando, Žil, Salas, Aldasabal, Poje, Brito, Gonsales, Dominiko i Huantorena.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu