<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Rusija 11:7

Kranj, SLOVENIJA, 13. juna 2003. (Beta/Tanjug) - Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Kranju savladala Rusiju sa 11:7 (3:1, 2:2, 2:1, 4:3)

Najefikasniji u timu SCG bio je Aleksandar Šapić sa četiri gola, dok su Danilo Ikodinović i Viktor Jelenić postigli po dva pogotka. Strelci su bili i Vlada Vujasinović, Boris Zloković i Dejan Savić.

U finalu SCG će se u nedelju sastati sa reprezentacijom Hrvatske koja je u drugoj polufinalnoj utakmici pobedila vicešampione sa prošlog Evropskog prvenstva, nacionalni tim Mađarske rezultatom 10:9.

Na EP u Sloveniji SCG brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Budimpešti.

Prvu četvritnu, tim SCG počeo je pogotkom, Rusi su odmah uzvratili, ali su već u tom delu igre "plavi", koji su večeras igrali s belim kapicama, stvorili značajnu prednost od dva gola i završili prvi deo igre sa 3:1.

Tu prednost održali su i u drugoj četvrtini, u kojoj su obe ekipe postigle po dva gola.

U trećem delu igre, tim SCG nastavio je sa dobrom igrom u odbrani, dozvolivši Rusima da postignu samo jedan gol, dok su oni postigli dva.

U poslednjoj četvrtini, svaku neizvesnost oko pobednika otklonio je Viktor Jelenić, koji je uvećao prednost SCG na četiri gola (8:4. Rusi su potom smanjili, ali je Ikodinović ponovo bio precizan iz daljine za 9:5.

Posle još jednog pogotka Rusa, Šapić se dva puta uzastopno upisao u strelce, jednom iz igre, a drugi put iz četverca, čime je svoj dosadašnji skor na šampionatu u Kranju doveo do 20 golova.

Tada je bilo 11:6, a do kraja poraženi tim je samo uspeo da smanji razliku na četiri gola, i meč je završen sa 11:7 za SCG.

Gradski bazen u Kranju. Gledalaca: 1.000. Sudije: Petronili (Italija) i Kratohvil (Slovačka).

SRBIJA I CRNA GORA: Šefik, Nikić, Udovičić, Savić 1, Ikodinović 2, Jelenić 2, Gojković, Ćirić, Šapić 4, Vujasinović 1, Jokić, Zloković 1, Kuljača.

RUSIJA: Maksimov, Jacev, Irišev 2, Kozlov, Balašov, Čomakidze 2, Stratan, Zakirov, Zinurov, Reketčinski, Dokučajev, Jerišov 3, Fedorov.

Igrač više: SCG 11(6), Rusija 10(2).

Četverci: SCG 1(1), Rusija 1(1).


Rezultati polufinala
Hrvatska - Mađarska 10:9
Srbija i Crna Gora - Rusija 11:7

Utakmica za treće mesto (15. jun): Mađarska - Rusija
F I N A L E (15. jun): Hrvatska - Srbija i Crna Gora


  • "A" grupa, 6. jun: Srbija i Crna Gora - Rumunija 11:2
  • "A" grupa, 7. jun: Srbija i Crna Gora - Rusija 10:11
  • "A" grupa, 8. jun: Srbija i Crna Gora - Madarska 7:6
  • "A" grupa, 9. jun: Srbija i Crna Gora - Slovacka 11:5
  • "A" grupa, 10. jun: Srbija i Crna Gora - Holandija 7:6
  • ČETVRTFINALE, 12. jun: Srbija i Crna Gora - Nemačka 9:2



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu