<< Nazad



 

 

Partizan odustao od Jadranske lige

Interes domaće košarke pre svega: Vlade Divac

Beograd, 12, jun - Upravni odbor KK "Partizan" odlučio je da njegova ekipa ne učestvuje naredne sezone u Jadranskoj ligi.

Predsednik kluba Vlade Divac je kao jedan od razloga odustajanja od ovog regionalnog takmičenja naveo političke tenzije koje i dalje prate međusobne susrete klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Prema njegovim rečima, Partizan se na ovaj korak odlučio i radi popularisanja košarke u manjim košarkaškim centrima, poput Kraljeva, Niša, Kragujevca ...

Prioritet "crno-belih" u narednoj sezoni biće plasman u drugu fazu takmičenja Evrolige, rekao je Divac.

Podsetimo, pre izvesnog vremena sa čelnicima Jadranske lige dogovoreno je da četiri prvoplasirane ekipe iz nacionalnog šampionata učestvuju u Jadranskoj ligi - Partizan, FMP Železnik, Budućnost i Crvena zvezda. Ovi timovi bi se priključili takmičenju u domaćem prvenstvu u njegovoj kasnijoj fazi, što je u jednom delu košarkaške javnosti stvorilo bojazan da će neatraktivnost prvenstva negativno uticati na razvoj manjih košarkaških centara.

Prema najavama iz Vršca, Hemofarm, koji je osvojio peto mesto u šampionatu, nije zainteresovan da zauzme upražnjeno mesto za Srbiju i Crnu Goru u Jadranskoj ligi.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu