<< Nazad



 

 

Dragan Stojković: Savićevićeva ostavka je neopoziva

Dragan Stojković

Beograd, 12. juna 2003. (Beta) - Predsednik fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, Dragan Stojković Piksi izjavio je danas da je ostavka selektora Dejana Savicevića posle poraza od Azerbejdžana neopoziva.

Savićević je podneo ostavku posle sinoćnjeg poraza nacionalne selekcije od Azerbejdžana 1:2 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine, koji je označio kraj nadi da će "plavi" ipak igrati u završnici kontinentalnog šampionata.

"Odmah posle utakmice rekao mi je da podnosi neopozivu ostavku", rekao je na konferenciji za novinare Stojković, dodajući da "Savićević ostaje stub fudbalske organizacije i da će i dalje biti predsednik fudbalskog saveza Crne Gore".

"Ni u najcrnjim snovima nisam mogao da pomislim da ćemo izgubiti od Azerbejdžana, ipak ne vidim ovo kao katastrofu, ovo je samo rezultatski neuspeh", rekao je Dragan Stojković.

Predsednik FS SCG je istakao da ne može igračima da zameri da se nisu borili i da nisu želeli pobedu.

"Bio sam u svlačionici i video sam da su imali i motiv i želju, ali je pad koncentracije u poslednjih 10-ak minuta doveo do toga da izgubimo utakmicu", rekao je Stjković, dodajući da su i veće reprezentacije gubile utakmice i da se nisu kvalifikovale, pa je život tekao dalje.

Prema njegovim rečima, Savićević možda i nije bio najsrećnije rešenje za selektora, ali savez nije imao izbora, pošto niko drugi nije hteo da se prihvati tog posla.

"Pa jel' vi mislite da sam ja lud, pa da nisam hteo Duška Bajevića, pa onda Radomira Antića ili Ljupka Petrovića", rekao je Stojković.

Predsednik FS SCG je naglasio da "nigde nije bilo zapisano" da reprezentacija "mora" da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, jer su još na početku kvalifikacija naveli da se nalaze u veoma teškoj grupi.

Stojković je rekao da su se predstavnici saveza i igrači noćas vratili sa puta i da bi bilo neozbiljno da posle nekoliko sati govori o smenama u savezu, dodavši da "sve treba dobro proanalizirati hladne glave".

"Ako je neko odgovoran po pitanju fudbala u ovoj zemlji, onda sam to ja i ako tražite krivca neka to budem ja i ako je rešenje da se Piksi povuče ja ću se povući sutra", rekao je Stojković i dodao da nije njegov stil da se povlači posle jednog neuspeha.

Stojković je istakao da dok je on na čelu fudbalske organizacije neće biti "raspada sistema i rasula" i ponovio da će se on povući iz FS SCG "kada bude video da njegove ideje ne prolaze".

"Jedan neuspeh nas neće pokolebati. Idemo dalje, pokušaćemo da dobijemo naredne tri utakmice, teorija još uvek postoji i borićemo se do poslednjeg meča", rekao je Stojković.

Predsednik FS SCG je naveo da će ime novog selektora biti poznato do početka jula i dodao da će sigurno doći do podmlađivanja nacionalnog tima, kao i da će zadatak novog selektora biti stvaranje ekipe za novi ciklus kvalifikacija, koji počinje narednog septembra.

"Slede konsultacije. Sve ćemo proanaližirati hladne glave, ništa nećemo lomiti preko kolena. Imamo dovoljno vremena da odaberemo najbolje rešenje pošto narednu utakmicu igramo tek 20. avgusta protiv Velsa", zaključio je Stojković.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu