<< Nazad



 

 

Sa Nemcima za polufinale

Kranj, SLOVENIJA, 10. juna 2003. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore danas je u Kranju savladala selekciju Holandije sa 7:6 (1:1, 0:2, 2:1, 4:2), u poslednjem, petom kolu A grupe Evropskog prvenstva.

Reprezentacija SCG, koja u Sloveniji brani zlato sa prethodnog šampionata u Budimpešti, osvojila je prvo mesto u Grupi A.

U četvrtfinalu "plavi" će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz Grupe B, a njihov naredni protivnik biće poznat posle današnjih utakmica poslednjeg, petog kola u Grupi B.

Holanđani su danas namučili reprezentaciju SCG, koja je do pobede došla u poslednjoj četvrtini. Holandija je vodila od početka susreta, a ta prednost pred kraj treće četvrtine iznosila je dva gola (4:2).

Vaterpolisti Srbije i Crne Gore su u prve dve četvrtine napravili čak sedam grešaka u napadu, a slabo su realizovali i situacije sa igračem više.

Ipak, golovima Aleksandra Šapića, u poslednjem sekundu treće četvrtine, i kapitena Vlade Vujasinovića, početkom poslednjeg perioda "plavi" stižu do izjednačenja.

Elko Uri iz četverca donosi novu prednost Holanđanima, što je i bilo poslednje vođstvo Holandije na današnjem meču. Aleksandar Ćirić realizuje jedan kontranapad i izjednačuje, da bi zatim Dejan Savić šutem iz daljine doneo "plavima" prvu prednost na meču.

Do kraja susreta De Bruin je ponovo izjednačio, a konačan rezultat utakmice postavio je Savić svojim drugim golom na meču.

Na današnjoj utakmici igrao je i Danilo Ikodinović, koji se opravlja od povrede ramena.

Strelci za SCG na današnjoj utakmici protiv Holandije po dva puta bili su Aleksandar Šapić, Vlada Vujasinović i Dejan Savić, dok jedan gol postigao Aleksandar Ćirić.

U ekipi Holandije po dva gola postigli su Elko Uri i Gerben Silvis, a po jedanput su se u strelce upisali Havenga i De Bruin.

Rezultati utakmica poslednjeg kola takmičenja po grupama

Grupa A: Rumunija - Rusija 4:9, Slovačka - Mađarska 8:14, SCG - Holandija 7:6.

Konačna tabela A grupe

1. SCG        5  4  1  46:30  8
2. Mađarska   5  4  1  56:33  8
3. Rusija     5  3  2  44:41  6
4. Slovačka   5  2  3  41:51  4
5. Holandija  5  1  4  37:48  2
6. Rumunija   5  1  4  28:49  2   

ČETVRTFINALE (12. jun): Hrvatska - Slovačka, Grčka - Rusija, Španija - Mađarska, Srbija i Crna Gora - Nemačka.


  • 6. jun: Srbija i Crna Gora - Rumunija 11:2
  • 7. jun: Srbija i Crna Gora - Rusija 10:11
  • 8. jun: Srbija i Crna Gora - Mađarska 7:6
  • 9. jun: Srbija i Crna Gora - Slovačka 11:5


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu