<< Nazad



 

 

Finska - Srbija i Crna Gora 3:0

Prodor Šefkija Kućija (Finska) pored nemoćnog Markovića

Helsinki, FINSKA, 7. juna 2003. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore danas je u Finskoj ubedljivo poražena od domaće selekcije sa 3:0, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (EP) naredne godine u Portugaliji.

"Plavi" su ovim porazom znatno umanjili svoje šanse da se plasiraju na završni turnir kontinentalnog šampionata.

U devetoj kvalifikacionoj grupi Vels je prvi sa 12 bodova iz četiri utakmice, Italija je druga sa sedam, a Finska treća sa šest bodova iz pet utakmica. SCG ima pet bodova iz četiri meča, dok Azerbejdžan ima samo jedan bod iz pet utakmica, i to osvojen u duelu sa SCG.

"Plavi" su danas protiv Finske ponovili lošu igru iz prethodnih duela, a za 90 minuta na stadionu u Helsinkiju nisu uspeli da stvore nijednu izglednu priliku za postizanje gola.

Reprezentacije je ovim porazom još jednom pokazala da se nalazi u velikoj krizi. Od kako nastupa pod imenom SCG nacionalna selekcija je odigrala pet utakmica i u tim mečevima je zabeležila četiri poraza i jedan remi, i to protiv Azerbejdžana.

Na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju Finska je povela u 19. minutu posle greške kompletne odbrane "plavih". Jonas Kolka je sa ivice šesnaesterca uputio loptu po zemlji, koju je sa oko pet metara potpuno neometan u mrežu sproveo Sami Hipija.

Od 26. minuta reprezentacija SCG je ostala sa deset igrača na terenu, pošto je francuski sudija Klod Kolombo opravdano isključio Sinišu Mihajlovića, koji je posle jednog vazdušnog duela sa Mihaelom Froselom, odgurnuo finskog reprezentativca.

Do drugog pogotka Finci su stigli u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a taj gol ide na dušu golmana reprezentcije SCG Dragoslava Jevrića, koji je loše procenio centaršut Jonasa Kolke tako da je lopta završila u mreži "plavih".

Na 3:0 povisio je posle dobrog solo prodora Mihael Forsel u 57. minutu, što je, ispostavilo se, bio konačan rezultat, iako su domaći igrači do kraja meč propustili još nekoliko izglednih prilika.

Naredni meč u kvalifikacijama "plavi" igraju 11. juna u Bakuu protiv reprezentacije Azerbejdžana.

Stadion: Olimpijski u Helsinkiju. Gledalaca: 17.437. Sudija: Klod Kolombo (Francuska). Strelci: Sami Hipija 19', Jonas Kolka 45+1', Mikael Forsel 57'. Crveni karton: Siniša Mihajlović 26' (SCG)

FINSKA: 1-Jusi Jaskelainen; 2-Petri Pasanen, 3-Jane Sarinen, 4-Sami Hipija, 5-Hanu Tihinen, 6-Simo Valakari, 7-Mika Nurmela (15-Aki Rihilahti 88), 8-Mika Vajrinen, 9-Mikael Forsel (18-Šefki Kuči 81), 10-Jari Litmanen, 11-Jonas Kolka (16-Peter Koptef 67).

SRBIJA I CRNA GORA: 1-Dragoslav Jevrić; 2-Zoran Mirković (6-Nenad Kovačević 81), 3-Boban Dmitrović, 4-Nemanja Vidić, 8-Predrag Mijatović (10-Zvonimir Vukić 45), 9-Savo Milošević (16-Nenad Jestrović 45), 11-Siniša Mihajlović, 14-Igor Duljaj, 15-Slobodan Marković, 18-Darko Kovačević, 20-Mladen Krstajić



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu