<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Rumunija 11:2

Kranj, SLOVENIJA, 6. juna (Tanjug) - Najbolji varterpolisti Srbije i Crne Gore uspešno su krenuli u odbranu titule prvaka Evrope, pošto su danas u Kranju, u prvom kolu A grupe kontinentalnog šampionata, savladali selekciju Rumunije rezultatom 11:2 (0:2, 3:0, 5:0, 3:0).

Utakmica je odigrana pred stotinak gledalaca, a sudili su, praktično bez ijedne greške, Stavropulos iz Grčke i Rotuno iz Italije.

Igrač više: Srbija i Crna Gora 3 (1), Rumunija 6 (1)

Četverci: Srbija i Crna Gora 1 (1).

SRBIJA I CRNA GORA: Kuljača, Nikić 1, Gocić 1, Udovičić, Savić. Jelenić, Gojković 2, Ćirić 1, Šapić 4, Vujasinović 2, Jokić, Zloković, Šefik.

RUMUNIJA: Dinu, Radu, Musat, Josep, Đakonu, Kretu, Fieresteanu 1, Žuravle 1, Angelesku, Kadar, Andrei, Đorđesku, Fratila.

U utakmici koja je selektoru naše ekipe Nenadu Manojloviću poslužila da razigra sve igrače "plavi" su bez ikakvih problema sačuvali tradiciju nepobedivosti protiv Rumuna na evropskim šampionatima. Aktuelni prvaci Evrope susret su počeli bez žara, kao da su očekivali da se komšije predaju bez igre, što je selekcija Rumunije iskoristila i povela sa 2:0. U tih sedam minuta naši vaterpolisti su u napadu bili bez ikakve ideje i volje, a u odbrani potpuno statični, pa je vođstvo Rumuna bilo sasvim zasluženo.

U pauzi između prve i druge četvrtine Manojlović je sigurno imao šta da kaže svojim igračima i u nastavku susreta "plavi" su veoma brzo preokrenuli rezultat. U odbrani su zaigrali neuporedivo angažovanije i Rumuni su veoma retko dolazili u situaciju da šutiraju, ali je te pokušaje zaustavljao izvanredni Denis Šefik. U napadu su sa nekoliko uplivavanja naši reprezentativci lako postigli tri gola, pa su na poluvreme otišli sa golom prednosti.

U trećoj i četvrtoj četvrtini pokazalo se da je za Rumune ovako jako takmičenje ipak preveliki zalogaj, pa je do kraja susreta sve vise ličilo na jači trening, nego na duel sa prvenstva Evrope. Jedina dobit za Manojlovića bilo je uigravanje ekipe sa igračem manje. Od šest takvih napada Rumuni su realizovali samo jedan, pa se tako još jednom potvrdilo da je selekcija Srbije i Crne Gore možda i najbolja na svetu u igri s igračem manje.

Sve u svemu, bila je to laka pobeda šampiona Evrope, a iz današnje igre, zbog nedoraslog protivnika, nije se moglo zaključiti u kojoj meri su "plavi" spremni da odbrane titulu koju su pre dve godine osvojili u Budimpešti. Prvi pravi test naša selekcija imaće sutra uveče kada se sastaje sa uvek neprijatnim Rusima.

Rezultati utakmica 1. kola takmičenja po grupama

Grupa A: Srbija-Crna Gora - Rumunija 11:2, Slovačka - Holandija 11:12, Rusija - Mađarska 6:13.
Grupa B: Hrvatska - Nemačka 12:11, Italija - Grčka 7:5, Slovenija - Španija 3:7



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu