<< Nazad



 

 

Engleska - Srbija i Crna Gora 2:1

Duel Heskija i Vidića (Foto: AFP)

Lester, ENGLESKA, 3. juna 2003. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore poražena je večeras od Engleske sa 2:1 u prijateljskom meču igranom u Lesteru.

Strelci za Englesku bili su Stiven Džerard u 34. i Džo Kol u 82. minutu, dok je gol za "plave" postigao Nenad Jestrović u 45. minutu meča.

Ova utakmica odigrana je u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Selektori oba tima Dejan Savićević i Sven-Juran Erikson iskoristili su utakmicu da probaju mlađe igrače i odmore starije. Englezi su imali i problema sa povredama, a "plave" u subotu očekuje važan kvalifikacioni meč sa Finskom.

Rezultat svega toga bila je mlaka utakmica, odigrana u mirnoj atmosferi.

Uzbuđenja su nastala tek 11 minuta pre kraja prvog poluvremena, kada je Džerard lepo prodro u šesnaesterac i iskoristio pas Majkla Ovena da savlada Nebojšu Jevrića, i to kroz četvoricu odbrambenih igrača.


Izjednačujući gol Nenada Jestrovića

Vođstvo "gordog Albiona" trajalo je do samog kraja prvog poluvremena, kada je Nenad Jestrović bio najviši u skoku posle kornera Zvonimira Vukića i glavom šutirao. Izgledalo je kao da je Ešli Kol blokirao taj udarac, ali je napadač Anderlehta šutnuo i nogom loptu i tako "overio" svoj prvi gol u reprezentaciji.

Selektori oba tima izmenili su pet igrača na poluvremenu, ali je Savićević nosioce tima ostavio na klupi. Do kraja utakmice promenjeno je još osam igrača, a oko 20 minuta pre kraja u igru su ušli i Predrag Mijatović, Savo Milošević i golman Dragan Žilić.

Timovi su se sa toliko novih igrača više trudili da povežu redove nego da ugroze gol protivnika.

Prvu ozbiljniju šansu imala je Engleska, kada je šut Ešlija Kola sa oko 18 metara Žilić izbio u vis da bi je potom uhvatio. Samo minut kasnije Goran Trobok je šutirao sa 25 metara, ali je golman Dejvid Džejms izbio u korner.

Utakmicu je ipak rešio Džo Kol. On je odlično izvedenim slobodnim udarcem savladao Žilića, koji se nije ni pomerio. Engleska je do kraja imala još dve prilike, ali nije uspela da postigne i treći gol.

Srbija i Crna Gora u subotu, 7. juna igra u gostima protiv Finske u devetoj kvalifikacionoj grupi, a 11. juna gostuje Azerbejdžanu.

ENGLESKA: Džejms, Mils (Karager), E.Kol, Džerard, Apson (Beri), Sautgejt (Teri), Lampard (Dž.Kol), Skuls (Harrgrivs), Heski (Vesel), Oven (Runi) i Nevil (Biti).

SRBIJA I CRNA GORA: Jevrić (Žilić), Mirković (Đorđević), Dmitrović (Malbaša), Vidić (D.Kovačević), Stefanović (Krstajić), M.Kovačević (Trobok), Marković (Njeguš), Duljaj (N.Brnović), Vukić (Bošković), Ivić (Mijatović), Jestrović (Milošević).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu