<< Nazad



 

 

SCG - Bugarska 2:3

Podgorica, 1. juna 2003. (Beta) - Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore izgubila je večeras u Podgorici od selekcije Bugarske 2:3, po setovima 28:26, 23:25, 20:25, 26:24, 9:15, u četvrtoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Svetske lige.

U prvoj utakmici između SCG i Bugarske, u petak u Beogradu, SCG je pobedila sa 3:2.

Na prvi tehnički tajm-aut, "plavi" su otišli sa dva poena prednosti 8:6, a razliku su odmah potom uvećali na tri (9:6, 10:7). Na drugi obavezni odmor, selekcija SCG, je međutim, otišla sa minusom od jednog poena. U drugom delu prvog seta, domaći tim je ponovo došao do tri poena vođstva, 20:17, a potom i do najveće prednosti u prvom setu, 21:17 i 22:18.

U nastavku, Bugari su vezali četiri poena i došli do izjednačenja. "Plavi" su, ipak, došli do prve set lopte, koju nisu iskoristili, kao ni naredne dve. Prvi set, domaći tim je uspeo da reši u svoju korist, na razliku, iskoristivši četvrtu set loptu, za 28:26 i 1:0 u setovima.

Drugi set, selekcija SCG je počela sigurnije, pa je kod tehničkog tajm-auta imala četiri poena prednosti (8:4). Nakon toga, olimpijski šampioni došli su i do 9:4, i to su održavali za 10:5, 12:7, 13:8 i do drugog tehničkog tajm-auta, 16:11.

Ipak, Bugari su uspešnom serijom stigli do izjednačenja, a potom i do prvog vođstva u setu, 22:21. Miljković je doneo izjednačenje, ali su gosti ponovo poveli sa 23:22. Do prve set lopte stigli su reprezentativci Bugarske i odmah je realizovali za 25:23 i 1:1 u setovima.

U drugom setu, "plavi" su osam poena poklonili protivniku, dok su Bugari napravili šest grešaka.

Treći set Bugari su počeli agresivno i brzo došli do vođstva od 6:1. "Plavi" su se tada "probudili" i stigli na samo poen minusa. Kod prvog tehničkog tajm-auta, ipak, je bilo 8:6 za goste.

Plamen Konstatinov je odličnim servisom doneo Bugarskoj vođstvo od 13:8. Posle tajm-auta, koji je zatražio selektor SCG Veselin Vuković, Konstatinov je pogrešio na servisu, ali su Bugari, ipak, odmah osvojili svoj 14. poen.

U igru je umesto kapitena SCG Nikole Grbića ušao tehničar Rajko Jokanović. "Plavi" su uspeli da "vežu" tri poena i smanje na samo dva poena minusa.

Na drugi tehnički tajm-aut ekipe su otišle sa 16:13 za Bugare. Prvi poen iza toga pripao je SCG, ali je usledila 11. servis greška domaćih. Posle greške Miljkovića u napadu, selektor Vuković je na teren poslao Milana Vasića.

Bugari su, međutim, rutinski održavali prednost i došli do prve set lopte, koju su odmah realizovali za 25:20 i vođstvo od 2:1 u setovima. U tom, trećem setu, "plavi" su pogrešili čak 10 puta.

U četvrtom setu, Vuković se opredelio da vrati korektora Miljkovića, a posle prvog poena Bugarske, u igru je ušao srednji bloker Đula Mešter, umesto Andrije Gerića.

Posle početne prednosti Bugara od 3:1, tim SCG je uspeo da izjednači. Nakon kratkog perioda igre "poen za poen", domaći su došli do tri poena prednosti (8:5). Igrači u zelenoj opremi uspeli su da izjednače na 9:9, a potom je usledila izjednačena igra. Kod drugog tehničkog tajm-auta, "plavi" su imali prednost od 16:15.

U nastavku, timovi su se smenjivali na servisu, sve do dva vezana poena Bugara, od kada je tim SCG morao da "juri" minimalnu prednost gostiju. To im je pošlo za rukom, a ubrzo su ponovo dosli do 23:22.

Posle tajm-auta selektora Bugarske, rezultat je ponovo bio izjednačen. Gosti su došli do meč lopte (24:23), a selektor SCG Vuković je tada zatražio tajm aut. "Plavi" su izjednačili, a potom i došli do set lopte, koju su odmah iskoristili (26:24) i izjednačili na 2:2 u setovima.

Peti set, "plavi" su započeli poenom, ali su Bugari uzvratili sa četiri vezana. Ozbiljnu prednost od tri poena, gostujući tim je održavao, uprkos velikim greškama. Kod 10:6 za goste, Vuković je zatražio tajm-aut, ali to nije pomoglo da Plamen Konstatinov sa servisa ne donese i 11 poen svom timu.

Bugaraski tim je stigao do meč lopte (14:8), koju nisu iskoristili, ali su gosti drugi put bili sigurni i osvojili odlučujući set sa 15:9.

Dvorana: "Morača" u Podgorici. Sudije: T. Rothof (Švedska), A.Azevedo (Portugal).

SRBIJA I CRNA GORA: Rajko Jokanović, Milan Vasić, Bojan Janić, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Mijić Vasa, Nikola Grbić, Vladoimir Grbić,Andrija Gerić, Goran Vujević, Ivan Miljković, Igor Vušurović.

BUGARSKA: Evgeni Ivanov, Hriso Cvetanov, Georgi Valov, Georgi Lazarov, Danijel Peev, Danail Mihajlov, Nikolaj Najdenov, Smilen Mliakov, Vladimir Nikolov, Nikolaj Ivanov, Cvetan Hristov, Plamen Konstatinov.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu