<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Bugarska 3:2

Beograd, 30. maja (Tanjug) - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore (SCG), u okviru trećeg vikenda takmičenja Svetske lige, savladala je večeras u Beogradu nacionalni tim Bugarske sa 3:2 (26:24, 23:25, 25:22, 18:25, 15:13).

U dvorani "Pionir", pred oko 3.500 gledalaca, sudili su: Azavedo (Portugalija) i Roithof (Švedska).

SRBIJA I CRNA GORA: Janić, Vasić, N. Grbić, Gerić, V. Grbić, Vujević, Mijić, Boškan, Vušurović.

BUGARSKA: E. Ivanov, Konstantinov, Nikolov, Valov, Cvetanov, N. Ivanov, Mihajlov, Lazarov, P. Konstatinov.

Mnogo teže nego što se očekivalo "plavi" su savladali veoma dobru ekipu Bugarske, koju je sa klupe vodio Milorad Kijac, najbolji klupski trener u istoriji srpske odbojke.

Domaći su do pobede došli praktično u "taj brejku", posle sjajne serije servisa koju je izveo bloker naše reprezentacije Andrija Gerić. Naime, iako su gosti vodili čak sa 12:8, naši odbojkaši uspeli su da načine preokret i dobiju odlučujući set (15:13).

Reprezentacija SCG pokazala je mnogo oscilacija u večerašnjoj utakmici. U pojedinim trenucima je igrala veoma dobro, ali je bilo i teških situacija koje su reprezentativci Bugarske znalački koristili. Čini se da večeras u našoj ekipi, osim Slobodana Boškana, nije bilo raspoložeog igrača da se ozbiljnije suprotstavi protivniku.

Selektor Veselin Vuković tek uvođenjem Boškana u igru, umesto indisponiranog Vladimira Grbića, uneo je preokret u igru našeg tima.

Revanš-susret igra se u nedelju uveče u Podgorici.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu