Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Počinje realizacija projekta "Lepa Srbija"

Beograd, 30. maj 2003. godine - Ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Republike Srbije Dragan Milovanović, ambasador Kanade u Beogradu Donald Mek Lenan, predstavnik Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) Frensis O'Donel i gradonačelnik Beograda Radmila Hrustanović potpisali su danas dokument o početku realizacije projekta obuke i privremenog zapošljavanja, pod nazivom "Lepa Srbija"

Prva faza ovog projekta biće realizovana u Beogradu, a sredstva za finansiranje u ukupnom iznosu od oko 650 hiljada dolara obezbedili su Vlada Kanade preko Kanadske agencije za međunarodni razvoj (CIDA), UNDP, Skupština Beograda i Ministarstvo za rad i zapošljavanje.

Ministar Milovanović objasnio je da projekat podrazumeva obuku i privremeno zapošljavanje nezaposlenih, izbeglica, interno raseljenih lica i pripadnika romske nacionalnosti za rad na građevinskim poslovima na deset centralnih beogradskih lokacija, čime će se rešiti problem nezaposlenosti i poboljšati kvalitet života građana. Obuka će obuhvatiti sto radnika, a između 400 i 500 radnika biće privremeno zaposleno u proseku dva meseca.

Ambasador Mek Lenan rekao je da je Kanada pristupila projektu s ciljem da pomogne naporima Vlade Srbije i Ministarstva za rad na rešavanju problema nezaposlenosti. O'Donel je naglasio da je UNDP pokrenuo projekat privremenog zapošljavanja i u četiri opštine na jugu Srbije i izrazio nadu da će se ovi projekti ubrzo proširiti na još 11 opština, a zatim i na celu Srbiju.

Gradonačelnik Beograda Radmila Hrustanović istakla je da će Skupština grada u saradnji sa Sekretarijatom za komunalno-stambene poslove i Zavodom za zaštitu spomenika kulture odrediti 150 fasada u centru grada, koje su pod zaštitom spomenika kulture ili ugrožavaju bezbednost svojom dotrajalošću, koje će u okviru projekta "Lepa Srbija" biti renovirane do kraja ove godine.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu