<< Nazad



 

 

Holandija - Srbija i Crna Gora 3:1

Ajndhoven, HOLANDIJA, 25. maja (Tanjug) - Muška odbojkaška reprezentacija Holandije savladala je u drugom kolu C grupe Svetske lige izabrani tim Srbije i Crne Gore sa 3:1 (25:23, 20:25, 32:30, 25:22) i tako se revanširala našim reprezentativcima za jučerašnji poraz identičnim rezultatom.

Utakmica je odigrana u Hali sportova u Ajndhovenu, pred oko 4.000 gledalaca, a sudio je Italijan Ćinta.

HOLANDIJA: Van Gent, Freriks, Klok, Nurmedor, Gercen, Šul, Van der Gor, Tromel, Paulides, Man, Van der Lo i Bontje.

SRBIJA I CRNA GORA: Vasić, Majdak, Janić, Boškan, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Ilić, Marković, Vušurović.

Početak današnje utakmice, za trenutak, podsetio je na jučerašnji duel istih rivala kada je našim reprezentativcima bio potreban set da se "zagreju".

Jer, Holanđani su poveli as 1:0, a onda su odbojkaši Srbije i Crne Gore poboljšali "blok" i prijem servisa i lako rešili drugi set u svoju korist.

Prelomni trenuci dogodili su se u trećem setu. Naši odbojkaši imali su prednost od četiri poena, nekoliko set lopti, i na kraju izgubili ono što je, već, bilo dobijeno.

Slabosti ispoljene u trećem, aktuelni olimpijski i evropski šampioni nisu uspeli da isprave u četvrtom setu, ponovili su iste greške i, posle 99 minuta teren napustili pognute glave.

Holandija je pobedila sa 3:1 i ostala u trci za mesto koje vodi na finalni turnir u Madridu, iako je, po kvalitetu, znatno ispod onog kojeg poseduje reprezentacija Srbije i Crne Gore.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu