<< Nazad



 

 

SAD "A" - SCG 3:8 (0:3, 1:0, 1:2, 1:3)

Politika, 20. maj

Naši vaterpolo reprezentativci su treći put osvojili turnir u Stenfordu, pošto su u finalu savladali SAD - 8:3 (3:0, 0:1, 2:1, 3:1). Posle tri pobede protiv Australije (9:8), Kanade (16:5) i "B" selekcije SAD (8:5) bez problema smo bili bolji od najbolje selekcije SAD, koja je igrala primenjujući uobičajenu taktiku "na ivici faula".

- Lepo je što smo pobedili, ali nije nam bio cilj rezultat, već uigravanje. Bili smo više motivisani nego ranije, mada se još oseća umor od napornih treninga. Ima razloga za zadovoljstvo, ali smo i dalje daleko od onoga čemu težimo - rekao je selektor Nenad Manojlović.

Kuljača nije branio zbog povrede, a Šefik je bio vrlo siguran na golu. Veoma značajan je bio i povratak Petra Trbojevića, koji je odličnom igrom stavljao Amerikance na muke. U odbrani je blistao Dejan Savić, koji je proglašen za najboljeg igrača, Gocić je odigrao najbolji meč na turniru, a Šapića, inače najboljeg strelca takmičenja (15 golova), ni promašaji u trećoj četvrtini nisu omeli da bude na uobičajenom nivou.

Plivalište: Ajveri u Stenfordu. Gledalaca: 2.200. Sudije: Fernandez (Španija) i Valuš (Kanada). Isključenja: SAD 6 (4), SCG 10 (1). Četverci: SAD 1 (1).

SAD: Ker, Vigo, Filiks, Pauers, Rajt, Sagesman, Bjubien, Azevedo 2 (1), Ormsbi, Smit, Amr, Mozes, Klat 1.

SCG: Šefik, Trbojević 1, Gocić 1, Udovičić 1, Savić 1, Janović, Jelenić 1, Gojković, Nikić, Šapić 3, Jokić, Zloković, Radić.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu