<< Nazad



 

 

Partizan - Budućnost 93:91

Beograd, 16. maja (Tanjug) - U prvoj utakmici polufinala plej-ofa Prvenstva Srbije i Crne Gore za košarkaše večeras je u Beogradu domaći Partizan pobedio podgoričku Budućnost sa 93:91 (28:25,18:20,32:27,15:19).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir" pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Beograđani Jovčić i Belošević.

PARTIZAN: Haus 23, Kecman 9, Ostojić 10, Sekulić 11, Perović 2, Krstić 2, Vujanić 21, Avdalović 15, Čanak.

BUDUĆNOST: Bakić 2, Pajović 10, Smiljanić 12, Braun 12, Aleksić 4, Koljević 13, Pavlović 10, Milojević 23, Čabarkapa 5.

Košarkaši Partizana zasluženo su izborili prvu pobedu u polufinalnoj seriji iako su do trijumfa došli zahvaljujući greškama protivnika u odlučujućim momentima utakmice.

Budućnost je naime bila u prilici da sedam sekundi pre kraja utakmice izjednači rezultat, ali je Milojević, večeras njen najbolji igrač, promašio slobodno bacanje. Haus je nakon toga iskoristio jedno bacanje, a poslednji napad Podgoričana i prilika za izjednačenje propala je zbog još jedne greške Milojevića.

Osim prve četvrtine svi ostali periodi utakmice kao da su se igrali po istom scenariju. Partizan je odlično počinjao drugu, treću i četvrtu deonicu i lako stizao do prednosti od desetak poena, dok se Budućnost sva tri puta lako vraćala u meč pa je na kraju bila i u prilici da se bori za pobedu.

Odlučujuću prednost Partizan je stekao zahvaljujući spoljnim igračima - Hausu, Vujaniću iz Avdaloviću, dok se u Budućnosti istakli Milojević i Braun.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu