<< Nazad



 

 

Partizan - Budućnost 101:85

Beograd, 18. maja (Tanjug) - U drugoj utakmici polufinala plej ofa Prvenstva SCG za košarkaše večeras je u Beogradu domaći Partizan pobedio podgoričku Budućnost sa 101:85 (21:25, 20:25, 36:23 i 24:12).

Utakmica odigrana u hali "Pionir" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Nešković (Kraljevo) i Ljuca (Beograd).

Rezultat u polufinalnoj seriji je 2:0 za Partizan i do plasmana u finale deli ga samo jedna pobeda. Sledeći meč igra se u sredu u Podgorici.

PARTIZAN: Tripković, Haus 6, Kecman 17, Ostojić 10, Sekulić 2, Perović, Krstić 6, Vujanić 24, Avdalović 14, Čanak 22.

BUDUĆNOST: Bakić, Pajović 10, Smiljanić, Braun 13, Bujalić 5, Aleksić 4, Koljević 11, Pavlović 8, Milojević 22 i Čabarkapa 12.

Košarkaši Partizana su i u drugom meču pobedili Budućnost i za plasman u finale potreban im je samo još jedan trijumf. Do druge pobede domaći su stigli zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu, kada su u potpunosti preokrenuli tok utakmice.

Budućnost je odlično odigrala prvo poluvreme. Zahvaljujući izuzetno raspoloženom Milojeviću i solidnom Braunu, Podgoričani su dominirali pod oba koša i u prvom delu meča su imali čak 11 skokova više od protivnika.

Gosti su pored toga dobro igrali i u odbrani, dok je njihova spoljna linija, uz ogromnu podršku Milojevića, punila koš protivnika, pa su u jednom momentu imali i 15 poena prednosti.

Partizan nikako nije uspevao da se organizuje ni u napadu ni u odbrani, a njegova dva ključna visoka igrača, Krstić i Ostojić, su brzo došli u probleme sa ličnim greškama, pa je sve ukazivalo na neuspeh crno-belih u večerašnjem duelu.

Međutim, početkom treće četvrtine, crno-beli su zahvaljujući dobroj odbrani i preciznom šutu uspeli da se vrate u meč. Serijom od 10:2 za nešto više od dva minuta prišlu su protivniku na jedan poen razlike, a potom su prešli i u vođstvo.

Partizan je do kraja meča nastavio da igra agresivno u odbrani, a Budućnost je potpuno izgubila ritam u igri i dozvolila rivalu da sredinom poslednje deonica dođe u vođstvo od 13 poena i pratkično osigura pobedu.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu