<< Nazad



 

 

Beograd - Podgorica 3:1

Politika, 5. maj 2003. godine

Pobednik prvog međunarodnog fudbalskog turnira "Trofej Beograda 2003". za pionire je reprezentacija Beograda, pošto je u finalu savladala Podgoričane sa 3:1 (1:1). Među šest timova učesnika, osim finalista, našle su se još i ekipe Skoplja, Sarajeva, Banjaluke, i Ljubljane, a uspeh predstavnika SCG trebalo bi da garantuje lepu fudbalsku budućnost našoj zemlji.

U utakmici koju je obeležio veliki preokret, beogradski dečaci su stigli do pobede posle početnog vođstva Podgoričana od 1:0 koje im je obezbedio Stevan Jovetić. Na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom do kojeg su reprezentativci Beograda stigli golom Veljka Vukovića.

U drugom delu, za oko pet minuta usledio je potpuni preokret. Najpre je strelac za domaćina bio Miloš Reljić, koji je inače proglašen za najboljeg igrača, a konačan rezultat je postavio Veljko Vuković, najbolji strelac turnira, četvrtim pogotkom na isto toliko utakmica. Za najboljeg golmana je proglašen čuvar mreže selekcije Beograda Marko Knežević.

- Moj utisak o turniru je fenomenalan, a ocena najviša. Zahvaljujem Beogradu i Fudbalskom savezu Beograda koji su ga organizovali. Sve ovo me podsetilo na moj početak, tako da su mi se probudile i emocije. Želja nam je da turnir postane tradicionalan i Fudbalski savez Srbije i Crne Gore će to i podržati. Svi smo zadovoljni, ne samo zbog dobre organizacije već i zbog velikog broja talenata koje smo videli - rekao je Dragan Stojković, predsednik FSSCG, koji je uručio pehar i medalje namenjene pobedniku.

Mitar Mrkela, predsednik Fudbalskog saveza Beograda, koji je i organizovao ovaj turnir, takođe je bio zadovoljan. Za sledeću godinu najavio je povećanje broja učesnika:

- Turnir je uspeo već kada su nam reprezentacije potvrdile da će doći. Bilo je prelepo i odlično organizovano, a zadovoljan sam i zbog mnogo talenata za koje se nadam da će postati asovi.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu