<< Nazad



 

 

Budvanska rivijera - Crvena zvezda Galaks 2:3

BUDVA, 23. aprila - Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije i Crne Gore pošto su večeras u Budvi u trećoj utakmici finalne serije plej ofa pobedili Budvansku rivijeru sa 3:2 (25:22, 15:25, 25:18, 21:25, 16:14).

"Crveno beli" su do šampionskog trofeja došli maksimalnim rezultatom u finalnoj seriji, pošto su i u prve dve utakmice bili bolji od protivnika.

Igrači obe ekipe su nervozno ušli u susret tako da su u prvom setu dosta grešili na servisu i na mreži. Budvani su do prvog tehničkog tajm-auta vodili, da bi gosti izjednačili na 9:9, i od tada do kraja seta nisu ispuštali vođstvo i set rešili u svoju korist sa 22:25.

Domaći su u drugom setu prikazali odličnu igru, vodili su od početka do kraja i set rešili visokom razlikom od 25:17.

U trećem setu potpuno drugačija slika na terenu. Odbojkaši Crvene zvezde sve vreme bili u vođstvu i set rešili u svoju korist rezultatom 18:25.

Četvrti set dao je novu nadu Budvanima. Crvena zvezda je, doduše, povela sa 2:4, ali su Budvani veoma brzo preokrenuli rezulatat i vođstvo održali do kraja - 25:21.

Početak petog seta protekao je u furioznim naletima "crveno-belih" koji su poveli sa 5:1. Kod rezultata 11:7 za goste, Budvani se vraćaju u meč i izjednačuju na 14:14. Crvena zvezda, međutim, odigrava šampionski poslednja dva poena, što je bilo dovoljno za trijumf u ovom susretu i titulu prvaka.

Mediteranski sportski centar. Gledalaca: preko 2.000. Sudije: Dragan Grbić i Nenad Davidović (Beograd).

BUDVANSKA RIVIJERA: Perošević, Marković, Gavrančić, Ristić, Majdak, Janović, Mijić, Lazić, Nikolić, Nikić, Marović, Matković.

CRVENA ZVEZDA: Kovačević, Petković, Brđović, Vasić, Samardžić, Ivković, Miletić, Bojović, Rakić, Peroš, Sarić, Lugonja.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu