<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (1:0)

Duel Nigerijca Vesta (Partizan) i Pjanovića (Zvezda)

Beograd, 20. aprila - U poslednjoj utakmici 26. kola prvenstva Srbije i Crne Gore danas su u Beogradu fudbaleri Crvene zvezde, u 120. derbiju večitih rivala, savladali tim lidera Partizana sa 2:0 (1:0).

Na stadionu Crvene zvezde, po sunčanom i prijatnom za igru vremenu, pred oko 35.000 gledalaca, susret je vodio Dragomir Panović iz Subotice.

Strelci: Bošković u 29. i Bogavac u 53. minutu.

Žuti kartoni: Bratić, Bogavac, Kovačević, Marković i Vidić (Crvena zvezda), odnosno Lazović, Saša Ilić i Delibašić (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković (Dudić), Bratić, Vidić, Vitakić, Mladenović (Milovanović), Gvozdenović, Kovačević (Krivokapić), Bošković, Pjanović, Bogavac.

PARTIZAN: R.Ilić, Malbaša, Vest (Ćirković), Savić, Bajić, Duljaj, Trobok, Vukić, Saša Ilić, Lazović (Delibašić), Ilijev.


Strelac prvog pogotka za Zvezdu,
Branko Bošković nadskočio je
Nikolu Malbašu (Foto: Reuters)

Početak susreta je bio nezanimljiv, jer su obe ekipe igrale oprezno, misleći prevashodno kako da obrane svoju mrežu. Nakon gotovo pola sata fudbalske uspavanke, kresnula je varnica koja je umnogome odredila dalji tok susreta. Omaleni Bogavac je poput brzog voza prošao desnom stranom pored Nigerijca Tariba Vesta i odlično centrirao. Na pravom mestu se našao Branko Bošković - 1:0 za Zvezdu.

"Crveno-beli" su se ohrabrili i krenuli u ofanzivu. Usled naleta domaćina, odbrana Partizana se povijala poput mladog drveta pod olujnim vetrom. Zvezda je naročito opasno delovala sa krila i, da nije bilo indisponiranog centarfora Pjanovića, verovatno bi na odmor otišla i sa osetnijom razlikom. Partizan je zapretio tek u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali Vukićev pokušaj završava loptom u naručju golmana Ranđelovića.

Početkom drugog poluvremena Mateusovi puleni kreću ofanzivnije, ali ubrzo sledi rashlađivanje njihovih podgrejanih nada. U jeku napada "crno-belih", lopta dolazi do Markovića, koji šalje dug pas prema svojim napadačima. Loša procena Bajića, kojeg lopta preleće i dolazi do Bogavca. Brzonogi napadač Zvezde izlazi sam pred golmana Radišu Ilića i loptu rutinerski plasira ispod njega u mrežu - 2:0.


Pune tribine ... (Foto: Reuters)

Domaćini su neposredno nakon drugog pogotka ponovo propustili nekoliko prilika da nokautiraju grogiranog protivnika. Kako se susret približavao kraju, "crno-beli" su dolazili k sebi i sve opasnije ugrožavali protivnički gol. Najbolju priliku je imao Delibašić, ali je Ranđelović ostao nesavladan. Iz kontranapada, Bogavac je, umesto da sam završi akciju, nesebično poslužio Pjanovića, ali je taj njegov pokušaj bio neuspešan.

U finišu utakmice na južnoj tribini "Marakane" grupa navijača Partizana je počela sa obrednim lomljenjem i paljenjem stolica. Nakon smele intervencije pripadnika Žandarmerije, vandali su se razbežali, tako da su okupljeni gledaoci mogli u miru da odgledaju ostatak susreta.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu