<< Nazad



 

 

Jelena se predomislila?

Predomislila se? - Jelena Dokić

Sidnej, AUSTRALIJA, 20. aprila (Tanjug) - Jedna od najboljih teniserki sveta Jelena Dokić želi da igra za Australiju na Olimpijskim igrama koje će se održati u Atini naredne godine, tvrdi današnji San Herald.

Mlada teniserka je pre dve godine napustila Australiju i tada je uzela državljanstvo Jugoslavije, ali se nije odrekla australijskog. Ona i njen otac Damir su tvrdili da su organizatori Gren slem turnira u Melburnu "izdali Jelenu i namerno joj odredili teže protivnice", nakon čega je Dokić izjavila da nikada neće igrati za reprezentaciju Australije.

Prvi čovek Australijske teniske federacije Majk Dovs potvrdio je da mu se Jelena obratila i da su vođeni pregovori, ali je dodao da još ništa nije dogovoreno i da će razgovori biti nastavljeni.

"To je veoma delikatan proces i u ovoj fazi ne želim da govorim o detaljima. Mogu, međutim, da kažem da je Jelena u svakom trenutku dobrodošla i da bismo bili srećni ukoliko odluči da igra za našu reprezentaciju.

Sigurno je da mi nemamo ništa, niti smo ikada imali bilo šta protiv Jelene. Drugim rečima, da li će igrati za nas ili neće, zavisi samo od njene odluke. S obzirom da ona ima državljanstvo Australije, nema nikakvih prepreka da igra za nas na Olimpijskim igrama. Jedino je važno da Jelena bude zadovoljna", rekao je Dovs.

Dokić nije igrala na dva poslednja Gren slem turnira u Melburnu, a u štampi se tvrdi da je ona promenila mišljenje o Australiji nakon što se osamostalila i prestala bezpogovorno da sluša oca Damira.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu