<< Nazad



 

 

Hemofarm - Hapoel 82:75

Vršac, 15. aprila (Tanjug) - Košarkaši Hemofarma kvalifikovali su se za "fajnal for" FIBA-kupa, pošto su večeras u Vršcu, u revanš-utakmici četvrtfinala savladali izraelsku ekipu Hapoel iz Tel-Aviva sa 82:75 (38:35).

Prvi meč Vršcani su dobili sa 56:52.

U sportskoj dvorani "Milenijum". pred oko 2.500 gledalaca, sudili su: Opra (Rumunija), Stampe i Žurapović (Bosna i Hercegovina).

HEMOFARM: Bogavac 8, Kembel 14, Stefanović 7, Ćirić 4, Popović 6, Đogo, Vidačić 2, Miličić 12, Topić 18, Vasiljević 11.

HAPOEL: Hagag 4, Atlas, Šefild 9, Koen, Turgeman 13, Gapsis, Keis 14, Naor 5, Bulatović 26, Grin 4.

Utakmica je bila veoma teška, sa puno rezultatskih preokreta. Posle vođstva Hapoela u prvoj četvrtini (19:17), Vrščani su uspeli da konsoliduju svoje redove i odu na pauzu sa prednošću od tri poena (38:35).

U nastavku su, međutim, košarkaši Hapoela opet uspeli da preokrenu rezultat.

Sredinom treće četvrtine Hemofarm je ponovo sredio svoje redove, poboljša igru u odbrani i efikasnost u napadu. U tom periodu domaći su poveli sa šest poena razlike. Stečeno vođstvo Vrščani su veoma uspešno zadržali do kraja susreta.

Što se tiče pojedinačnog učinka, Milenko Topić sa 18 poena bio je najefikasniji igrač Hemofarma i po opštoj oceni junak susreta. Kembel je postigao 14 poena. Međutim, velike reči pohvale za večerašnju pobedu pripadaju mladom Vasiljeviću koji je postigao 11 poena i izvanredno organizovao igru Vrščana.

Po završetku susreta Željko Lukajić, trener Hemofarma, rekao je:

"Očekivao sam ovakvu utakmicu. Hapoel ima i kvalitet i iskustvo. Četiri razlike iz prve utakmice nama nije davalo dovoljnu sigurnost. Izraelci su se nadali kako mogu da naprave iznenađenje u Vršcu. Od prve sekunde igralo se pod imperativom pobede i rezultata što je uticalo i na igrače obeju ekipa. Imali smo veliki problem u prvom delu susreta sa Bulatovićem i Keisom. Jedini koji nam se oteo kontroli u odnosu na utakmicu u Sofiji bio je Turgeman, koji je u drugom delu susreta izvanredno šutirao za tri poena. Međutim, uspeli smo da probijemo njihovu prednju liniju u drugom delu susreta i samim tim da napravimo preokret u igri. Ovo što smo večeras ostvarili je dokaz da je košarka u Vršcu dobro zaživela. Jer, da ne zaboravimo, Hemofarm je za tri godine dva puta stigao na jedan finalni turnir evropskih kupova".

Rani Kan, direktor Hapoela, po završetku susreta rekao je:

"Čestitam Hemofarmu na zasluženoj pobedi i želim mu sve najbolje na fajnal foru. Više su želeli pobedu od nas i to se ostvarilo. Nismo uspeli da napravimo preokret bez obzira što smo to želeli. Imamo dosta problema, jer u Tel Avivu ne možemo da adekvatno treniramo, a zbog ratne situacije prva utakmica nije igrana na našem parketu. Možda bi onda odnos bio drugačiji.

Rezultati revanš-mečeva četvrtfinala FIBA-kupa

Sofija: Lukoil - (+)Aris (Solun 77:67 (73:91)
Sopot:(+)Prokom - Dižon (Francuska) 103:87 (74:70)
Kazanj: UNIKS - (+)Ventspils (Letonija) 79:76 (79:88) i
Vršac:(+)Hemofarm - Hapoel (Tel-Aviv) 82:75 (56:52).

Znakom (+) obeležene su ekipe koje će od 2. do 4. maja igrati na "fajnal foru" FIBA-kupa.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu