<< Nazad



 

 

Olivera Jevtić pobednica maratona u Roterdamu

Trijumf "srpske gazele" u Roterdamu (Reuters)

Roterdam, HOLANDIJA, 13. aprila - Najbolja atletičarka Srbije i Crne Gore Olivera Jevtić pobedila je danas na poznatom maratonu u Roterdamu, rezultatom dva sata, 25 minuta i 22 sekunde, što je novi državni rekord. Dosadašnja rekorderka bila je Suzana Ćirić koja je, pre devet godina, najtežu atletsku disciplinu istrčala za dva sata i 33 minuta. Ujedno, Jevtićeva je ispunila i normu za učešće na Olimpijskim igrama u Atini (2:32,00).

Bio je ovo drugi nastup naše atletičarke u najtežoj atletskoj disciplini. Prvi put je trčala prošle godine u Njujorku gde je osvojila treće mesto, ali joj taj rezultat nije priznat zbog pozitivnog nalaza na zabranjenu stimulativnu supstancu efedrin.

Jevtićeva je trčala mudro i hrabro. Na polovini staze imala je prolaz 1:12,28 i zaostajala za vodećom Japankom Ominami 36 sekundi. Kako su kilometri odmicali, dok su njene suparnice zapadale u krizu, Olivera je trčala sve brže i na 35. kilometru uspela da pretekne vodeću Japanku.

Pobednik Roterdamskog maratona u konkurenciji muškaraca je Kenijac Vilijam Kiplgejt, koji je 42,195 km savladao za dva sata sedam minuta i 42 sekunde.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu