<< Nazad



 

 

C. zvezda Galaks - Jedinstvo 3:2 (25:22, 23:25, 20:25, 25:21, 15:10)

Politika, 13. april

Beograd, 12. april - Poslednji prvak Jugoslavije za odbojkašice je postao i prvi šampion Srbije i Crne Gore. Crvena zvezda je u finalu savladala Jedinstvo sa 3:1 u pobedama i zasluženo ostala na tronu.

Užičankama nije ništa pomoglo prvo mesto u ligi. Beograđanke su već u prvoj finalnoj utakmici i to kao gost pobedile (3:2), potom su to ponovile i kod kuće (3:2), Jedinstvo je u drugoj utakmici u Užicu vratilo sebi nadu pobedivši sa 3:1, ali više od toga nije moglo, iako je u četvrtoj utakmici bilo izuzetno tvrd orah. Zahvaljujući tom otporu Užičanki, koje su stavile Zvezdu na ozbiljne muke, završetak prvenstva države je protekao na nivou koji i priliči finalu.

Najzaslužnije što je pobednički pehar i ove godine preuzela kapiten Maja Simanić su Ivana Đerisilo i Ivana Krdžić. U petom, odlučujućem setu, Jedinstvu se smešila titula (7:5) dok nije došao red na Đerisilo da ubacuje loptu u igru. Na njen servis "crveno-bele" su preokrenule čak na 12:7, pri čemu su smečevi Krdžićeve bili neuhvatljivi za odbranu Jedinstva.

Lavovski deo posla u Crvenoj zvezdi je obavila Slađana Erić, sjajno je svoju ulogu odigrala i Dragana Ilić, Anja Spasojević je opravdala zvanje najbolje sportistkinje Sportskog društva Crvena zvezda, Maja Lakušić je kao "poljar" bila izuzetno važan šraf u pobedničkoj ekipi... Užičanke su bile dostojan protivnik, nije ih obeshrabrio ni prvi set u kome su vodile sa 15:11, ali je on ipak pripao Crvenoj zvezdi. U drugom je bila slična priča - 17:12, pa 24:19 za Jedinstvo. Drama je nastala kada je na servis došla Erićeva, prednost gošći se toliko topila da je gotovo nestala (24:23), ali Zvezda nije imala snage da načini preokret iako je za to bilo prilike, međutim njen kontranapad je zaustavio blok Užičanki.

Osokoljene tim ishodom, gošće su izvanredno odigrale i treći set i ubedljivo ga dobile. U četvrtom setu se vodila iscrpljujuća borba. Zvezda je dala sve od sebe, imala je prednost od 14:9, ali se Užičanke nisu predavale, u pitanju je bio veliki ulog - titula - izjednačile su na 18:18, ali tu kao da su se istrošile. "Crveno-bele" nisu izgubile glavu, ponovo su stekle preimućstvo, Jedinstvo je smanjilo na 22:20 i tu je propustilo poslednji voz - Zvezda je odmakla na 24:20 i preostalo je da odluči pet set.

Dvorana u "Šumicama" je podsećala na kutiju šibica - igla nije imala gde da padne. Zvezdini navijači su došli da pomognu svom timu, a Jedinstvo je po običaju imalo podršku Užičana. Odbojkašice dva naša najbolja kluba su prikazale igru zbog koje i ženska odbojka zaslužuje veću pažnju kod nas.

Dvorana: Šumice. Gledalaca: 1.200. Sudije: Grbić (Beograd) i Lj. Kovačević (Kraljevo).

Crvena zvezda Galaks: Erić, A. Boričić, Đerisilo, Mratinković, Popović, Lakušić, Ilić, Krdžić, Ognjenović, Simanić, Glišić, Spasojević.

Jedinstvo: Starović, Majstorović, Vesović, Kostić, Krsmanović, V. Tomašević, Antonijević, Ćebić, Ostojić, Avramović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu